Ploegendienst

Keiharde punkgroep van rapper Ray Fuego wordt overal pislink van

“Ray Fuego met een punkband??” In 2018 was Ploegendienst een van de meest spraakmakende nieuwe bands van het jaar. Tegenwoordig is de supergroep van de SMIB-rapper en drie punkveteranen (oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler) een gevreesde naam in het hele land. Zo zetten ze met hun vuige mix van 80’s hardcore, trash en bijtende Nederlandstalige teksten de X-Ray op Lowlands in de fik. Wie daarbij was, ziet nu nog steeds sterretjes. Ja, Ploegendienst verstaat de edele kunst van het slopen. En dat komen ze in De Helling nog maar eens bewijzen.

Met een overdosis furie en vuilpraterij verdelgt het viertal alle onrecht in de wereld, en neemt meteen de rest ook maar mee. Fuego en zijn maten zijn namelijk 100% anti alles. Kapitalisme, toeristen, kapotte telefoons: Ploegendienst haat het, en dat zul je weten ook. Als een Johnny Rotten uit de bijlmer spuugt, raast en schreeuwt Fuego over het podium, terwijl zijn band in moordend tempo songs op je afvuurt die prachtige namen als ‘Baby Eter’ en ‘Woutje In De Fik’ dragen.

Na de release van hun debuut-EP Baba Ganoush en bijbehorende tour werd het even stil rondom Ploegendienst, totdat de mannen zich realiseerden dat er nog wat geld in de bandpot zat. De band kwam weer bij elkaar op Vlieland, om zich daar een paar dagen flink te bezatten. Het resultaat? ‘IK’: een album met elf pislinke punknummers in zeventien minuten tijd. Ploegendienst is terug, en dat is slecht nieuws voor iedereen die z’n leven lief is. Met nieuw materiaal en dezelfde gestoorde energie komen de Amsterdammers de vloer aanvegen met De Helling. Gooi die pit dus maar vast open.

SUPPORT: Kleine Crack & Slagter

Deze Vlaamse vampieren zijn de grimmigste artiesten van Faberyayo’s Burning Fik-label. Met exorcistische raps en duistere, minimalistische beats brengen ze de Antwerpse onderwereld naar het podium. Rapper Kleine Crack schuwt de grote thema’s niet. Drugs en moord zijn onderwerpen die vaak terugkomen in zijn confronterende songs. Niet gezellig dus. Wel keihard.

Line-up

  • Kleine Crack & Slagter
  • Ploegendienst

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina