OPEN ‣ Over Mannelijkheid

Op zoek naar de betekenis van mannelijkheid

De Utrechtse stadsambassadeurs van Thirty030 zijn weer terug bij ons in De Helling. Zij stellen in hun reeks “OPEN Over…” verschillende maatschappelijke discussies aan de kaak. Deze dinsdag organiseren zij OPEN ‣ Over Mannelijkheid!

Tijdens deze editie gaan verschillende sprekers en performers mét het publiek op zoek naar een betekenis van mannelijkheid. Welke rol hebben mannen in onze maatschappij? Welke privileges hebben mannen? En niet te vergeten: welke beperkingen hebben zij? Omdat op al deze vragen geen eenduidig antwoord te geven is, blijkt maar weer hoe ingewikkeld het thema mannelijkheid is. Het gesprek hierover is van groot maatschappelijk belang, want er is nog altijd sprake van genderongelijkheid. Door middel van deze avond zoeken we naar verbinding en proberen we die ongelijkheid te verkleinen.

De sprekers deze avond zijn Jens van Tricht; oprichter van Emancipator, Yuri Ohlrichs; seksuoloog bij Rutgers en Babah Tarawally; journalist en schrijver van De Getemde Man. Spoken word-artiest INDENAAMVAN (Nick Waelbers) laat diverse teksten horen van zijn album Man In De Mal en ook theatermaker Imre van den Bosch probeert met het publiek uit die mal te treden. De gehele avond vertoont illustratief kunstenaar Daan Vroom zijn visuele kunst.

Thirty030 is een stichting bestaande uit dertig mensen onder de dertig, in 030. Zij zetten zich allen op hun eigen manier in als ambassadeur van Utrecht, om de stad zo duurzamer, inclusiever en creatiever, blijer en muzikaler te maken. Met deze OPEN hopen ze dat ook te doen.

Eerder organiseerden zij al OPEN ‣ Over Vrijheid (i.s.m. Bevrijdingsfestival Utrecht), OPEN ‣ Over Grenzen en OPEN ‣ Over Mentale Gezondheid.

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.