OPEN ‣ Kennissessie VR

Kennissessie: alles over immersive en new tech

Tijdens de OPEN van 28 mei bekijken we de wereld door een nieuwe bril: een VR-bril! Kom naar de kennissessie over het schalen van Virtual Reality. We verkennen een nieuwe realiteit en duiken in de wereld van virtual reality, augmented reality en immersive experiences. Nieuwe technieken die razendsnel opkomen, ook in de cultuursector. Maar wat kan een festival, museum of poppodium hier allemaal mee?

Industrieleiders zullen je bijpraten over het huidige en toekomstige gebruik en de mogelijkheden van Virtual Reality. De sessie zal ingaan op verschillende toepassingen, schaalbaarheid, publieksbereik, verdienmodellen en nieuwe presentatievormen.

Leer van producent Dutch Digital Collectibles en regisseur Nemo Vos over het maakproces achter “8 Miljard Ikken”, de VR-voorstelling van Spinvis en Nemo Vos, eerder te zien bij De Helling en het IFFR. VR-producenten Avinash Changa en Robin Coops van We Make VR die samen de interactieve VR ervaring “Saga of Sage” maakten, delen inzichten over het vergroten van de duurzaamheid van VR-ervaringen. Daarnaast zal Filmfonds Wildcard winnaar Floris van Laethem, met zijn VR-voorstelling “Realmbreak Hotel”, samen met het Innovation Lab van Theater Utrecht vertellen over het gebruik en de mogelijkheden van volumetrische video in VR-ervaringen.

Ter afsluiting dompel jezelf onder in de live ervaring van Pixel Paradise. Of je nu werkzaam bent bij een culturele instelling, een artiest bent of gewoon een liefhebber: tijdens deze editie van OPEN krijg je een blik op de toekomst. Toegang is gratis!

Programma:

Dutch Digital Collectibles & Nemo Vos over “8 miljard ikken”

Avinash Changa en Robin Coops (We Make VR) over sustainable VR

Floris van Laethem en Innovationlab over nieuwe VR technieken

Tanja Zuiderwijk van Cultuurloket Digitall kijkt terug op bestaande projecten en digitale trends in de toekomst.

Borrel & Pixel Paradise VR experience (14 headsets)

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina