MOMENTUM: She Past Away

Mini new wave/postpunkfestival met She Past Away en Bragolin

Duistere tijden herleven! Voor de tweede editie van Utrechts nieuwe postpunk- en wave-event ‘Momentum’ hebben we weer een aantal toonaangevende acts uit de krochten van de dark underground gevist. Dit keer vullen She Past Away en Bragolin onze zaal met donkere romantiek en pompende drummachines, terwijl dj-veteranen CO2 en X-X-X je de hele avond laten stuiteren op de beste wavetunes.

Disko Anksiyete. Vrij vertaald: dansbare angst – zo heet het laatste album van She Past Away. Treffender zouden we hun muziek niet kunnen omschrijven. Gedragen door voortstuwende drumcomputers en nostalgische gitaarlijntjes mijmert het Turkse postpunkduo over het bestaan in nihilistische, Turkse poëzie. Is je Turks een beetje roestig? Geen probleem. Ook als je er geen hout van verstaat, maakt het beklemmende geluid van She Past Away indruk. Voel hoe de kille melancholie je lichaam langzaam overneemt, totdat je opeens huilend staat te dansen op je kistjes.

Local hero Bragolin combineert shoegazegitaren, onheilspellende orgeltjes, drummachines en 80’s-synths tot een pikzwarte cocktail die smaakt naar tranen. De songs van het tweetal – met teksten vol referenties aan horrorfilms – werden wereldwijd opgepikt, en Bragolin groeide uit tot een van de grootste namen in de Nederlandse darkwavescene. Na shows op talloze grote Europese gothicfestivals keren de Utrechters huiswaarts, om De Helling te betoveren met hun melodieuze en pakkende dark wave tunes.

Geen dark undergroundfeest zonder DJ X-X-X! Ook dit keer mag deze ervaren dj niet op onze line-up ontbreken. Als resident bij Summer Darkness liet hij De Helling al talloze keren uit z’n voegen barsten. DJ X-X-X combineert alle genres die op -wave eindigen en stort zo een vloedgolf van zwartomrande euforie over de dansvloer heen.

DJ CO2 is ook al zo’n wavecoryfee. Al zo’n dertig jaar is hij niet weg te slaan achter de decks bij new wave en postpunkfeesten in binnen- en buitenland. Met zijn drie decennia aan ervaring weet de Wavefest-resident precies hoe je een dansvloer tot het kookpunt brengt.

Line-up

  • She Past Away
  • Bragolin
  • DJ X-X-X
  • DJ CO2

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina