Emma Ruth Rundle

Atypische singer-songwriter schildert in zwarttinten

Ja, technisch gezien zou je Emma Ruth Rundle een singer-songwriter kunnen noemen. Maar verwacht geen lieflijke koffietentjesmuziek. Deze songsmid/visual artist opereert graag in de schaduwen – ergens in het donkergrijze gebied tussen gloomy pianoballads, abstracte texturen en grungy gitaargeweld.

Dat Rundle van vele zwarte markten thuis is, bewijzen haar samenwerkingen met verschillende zwaargewichten in de rock- en metalscene. Zo leverde ze een juweel van een grungeplaat af met Amerikaans sludgemetalinstituut Thou, en maakte ze deel uit van postrocktrio Marriages. Als soloartiest tourde ze met Deafheaven en Earth, en maakte ze overal stoere metalheads aan het huilen.

Op haar meest recente album, Engine of Hell, zet Rundle haar gitaar bij het grofvuil. Vanachter haar piano legt ze de menselijke kwetsbaarheid en imperfectie bloot, op een manier die aan Agnes Obel doet denken. Haar beklemmende verhalen gaan nu niet meer schuil onder dikke lagen gitaar, waardoor ze dubbel zo hard binnenkomen. Muziek voor bij een blauwe maan, of in een kerk, óf in de zaal van De Helling.

Line-up

  • Emma Ruth Rundle

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina