Mister and Mississippi

Mister and Mississippi komt voor een eenmalige show De Helling om hun tienjarig jubileum te vieren.

Het is ondertussen 10 jaar geleden dat de band hun debuutalbum ‘Mister and Mississippi’ uitbracht en niet zonder succes. Met deze plaat heeft de band het gehele jaar plaats mogen nemen op grote festivals en in grote zalen, overigens ook in De Helling. Het album werd bekroond met een Edison en een 3FM award, het bevat echte megahits zoals de singles ‘Northern Sky’ en ‘Same Room, Different House’.

De plaat is opgenomen in ‘The Church’, de prachtige studio van Reyn Ouwehand die de eerste twee platen van Mister and Mississippi produceerde. Voor de band was het een droom die uitkwam: voor het eerst zo’n grote studio in wandelen, omringd door de mooiste gitaren, drumkits en vintage toetsen-instrumenten, wetende dat je er met zijn alleen veel tijd gaan spenderen om songs op te nemen.

Het is een onverwachts bezoek van de Utrechtse band – die hun laatste album ‘Mirage’ in 2017 uitbracht. Het zal daarom een bijzondere avond worden waar je nog een keer kan genieten van de prachtige samenzang, sfeervolle soundscapes en opzwepende ritmes van Mister and Mississippi. Een avond waar het eerste album centraal staat – maar ook zullen er songs voorbij komen van andere platen. ‘Het is in Januari precies tien jaar geleden dat de eerste plaat uit kwam. Van toen tot en met dit moment is er enorm veel gebeurd maar is het te gek om eenmalig te vieren dat deze plaat 10 jaar bestaat.’

Special Guest: Judy Blank

De Utrechtse singer-songwriter schrijft liedjes met een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, groovy americana en hier en daar een snufje rock ’n roll. Na de release van het album met de hitsingle ‘Mary Jane’, stond ze op podia over de hele wereld. Momenteel sleutelt ze aan een sound die we nog niet eerder van haar hebben gehoord. Bereid je voor op kleurrijke producties, hitgevoelige melodieën en speelse teksten die je als een kapotte tijdmachine vervoeren naar verschillende verledens.

De ticketverkoop gaat op 01-09-2022 om 10:00 van start.

Line-up

  • Mister and Mississippi
  • Judy Blank

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.