Long Distance Calling

Dystopische postrock over de grote thema’s

Protestsongs over de teloorgang van moeder aarde, maar dan zonder tekst!? Jawohl! De Duitse progrockers van Long Distance Calling hebben helemaal geen woorden nodig om je iets te vertellen. Hun muziek spreekt namelijk boekdelen. De uitgesponnen, bezwerende postrockjams van het viertal zijn stuk voor stuk verhalen – met kop, staart en vaak een vernietigende climax. Dystopische doemscenario’s over de toekomst, de dood, technologie en het milieu.

Niet bepaald vrolijke figuren dus, de mannen van Long Distance Calling. Hun bandmotto luidt: ‘Niks kan de onverbiddelijke voortgang van de tijd stoppen, maar muziek maakt de reis aangenamer.’ Al bijna 18 jaar lang is Long Distance Calling bezig aan een wilde reis. De band heeft 8 albums op z’n naam staan en weet zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Via ambient synths, ingewikkelde prog en keiharde metal-crescendo’s belandde het viertal in hun huidige Mogwai-meets-metal-fase, met als laatste wapenfeit het album Eraser. Een plaat die met luid gejuich werd ontvangen op ieder obscuur progforum.

Long Distance Calling speelde op vooraanstaande festivals en poppodia in zo ongeveer ieder Europees land, en bouwde zo aan een ijzersterke podiumreputatie. De band staat bekend als een van de beste live-acts in hun genre, en komt dat op 11 mei nog maar eens onderstrepen in De Helling. Maak je klaar voor een epische show die je nog lang bijblijft.

Ticketverkoop start op 2 december om 12.00 uur.

Update:

De support act van Leech kan helaas door omstandigheden niet plaatsvinden. Long Distance Calling zal een langere set spelen.

Support: Leech

Line-up

  • 20:00 Long Distance Calling

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina