LE:EN Play | Tamara van Esch & Ruth Mac

Met Tamara van Esch en Ruth Mac

Op zondag 19 november komen Tamara van Esch & Ruth Mac naar LE:EN PLAY voor de perfecte muzikale zondagmiddag.

Tamara van Esch

Indietronica-dreamfolk met kalme stem en buitengewoon instrumentgebruik; met invloeden van My Brightest Diamond tot Blur. Haar meest recente album Tussen Lagen werd uitgebracht met een release tour in o.a. TivoliVredenburg, Roode Bioscoop, Ekko, Cinetol, festival Graceland en shows in België, Duitsland, Cyprus en een tour in Japan. Met Tussen Lagen geeft zij een podium aan ongewone verhalen die tevens hoop geven, voortgekomen uit interviews met psychisch kwetsbare mensen, waarvoor songteksten en artwork samen met hen zijn gemaakt. De muziek werd geschreven met artiesten uit verschillende genres waardoor de plaat een brede, dynamische sound heeft. Tamara speelde voorheen optredens onder de naam Mevrouw Tamara en wereldwijd tourde zij met bands van folk tot hardrock.

Ruth Mac

Woonachtig in Berlijn, geboren en getogen in Ierland. Ruth Mac haalt haar invloeden uit de jaren ’70 (Stevie Nicks, Bonnie Raitt, Karen Dalton) en de hedendaagse indierock (Alice Phoebe-Lou, Courtney Barnett, Angel Olsen). Ruth Mac is pakkend en soulvol en combineert moeiteloos melodieën met teksten doordrenkt van sentimentaliteit.

 

Line-up

  • Tamara van Esch
  • Ruth Mac

Handig om
te weten

LE:EN PLAY is een maandelijkse muzikale samenwerking met podium De Helling.

Wil je voor of na het evenement bij LE:EN blijven eten/drinken reserveer dan alvast een plekje voor de avond via het restaurant.