Kids With Buns

Vlaamse indieparel met popprijs en folkhit op zak

Het duurde even voordat Marie Van Uytvanck en Amber Piddington – beter bekend als Kids With Buns – hun wonderschone folksongs met de wereld durfden te delen. Maar zodra het duo de veilige sferen van hun slaapkamers eenmaal definitief inruilde voor podia, ging het allemaal razendsnel. In 2021 wonnen ze de prestigieuze popprijs De Nieuwe Lichting. Een prijs die eerder acts als Tamino, The Haunted Youth en Ramkot richting landelijke glorie lanceerde. En die kickstart kwam er zeker ook voor Kids With Buns. Single bad grades prijkte wekenlang als een heldere ster bovenaan de hitlijst van Studio Brussel, en de teller staat nu op meer dan twee miljoen wereldwijde streams. Niet slecht voor een tweede single.

Kortom: België viel als een blok voor Kids With Buns. En daar houdt het niet bij op. Nu zijn de pijlen gericht op de noorderburen.  Zo was de band afgelopen jaar al op Into The Great Wide Open te bewonderen, en wordt het offensief dit jaar pas echt geopend met een landelijke tour. Bewapend met persoonlijke songs en een karakteristiek androgyn stemgeluid zal het duo ook de Nederlandse harten genadeloos doen smelten.

Liefhebber van de verstilde indiefolk van Phoebe Bridgers of London Grammar? Zet je mooiste beanie dan maar op en laat je meenemen in het magische universum van Kids With Buns. Een universum vol melancholie, persoonlijke teksten en hartverwarmende melodieën.

Line-up

  • Kids With Buns

Handig om
te weten