Joy Division Undercover

Een muzikale ode aan de godfathers van de new wave

Het is bijna 45 jaar geleden dat Joy Division het legendarische Unknown Pleasures uitbracht. Een new-wave-oerknal die je generaties later nog steeds voelt trillen. Van tijdgenoten als The Cure tot indiegrootheden als Editors, en van de huidige postpunk-plaag tot je hippe nichtje met haar Unknown Pleasures-shirt: ze waren er niet geweest zonder de dansbare melancholie van het duistere viertal uit Salford. De invloed van Joy Division op popmuziek is onmeetbaar. En dat terwijl de band slechts krap vier jaar bestond.

Het is weinig mensen gegund om Joy Division ooit live te zien, maar op 7 maart kun je dichterbij komen dan ooit. Dan brengt Joy Division Undercover namelijk een integrale ode aan Unknown Pleasures. De band van singer-songwriter Erny Green en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) reist de hele wereld af om de erfenis van Joy Division in leven te houden. En dat doen ze met bijna griezelige precisie. Met zijn galmende stemgeluid laat Green de geest van Ian Curtis voor even neerdalen op Rotsoord.

Joy Division Undercover neemt je mee naar de grimmige jaren ‘80. Naar de tijd van de beenwarmer, de Berlijnse muur en natuurlijk Unknown Pleasures: een van de meest invloedrijke albums ooit gemaakt. Dus haal snel je ticket, leen het shirt van je nichtje en stort je in de pikkedonkere romantiek van Joy Division Undercover!

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!