Jeangu Macrooy

Grensverleggende soul-pop

Let op! Vrijdag 27 januari start de voorverkoop.

Jeangu Macrooy heeft sinds 2020 geen introductie meer nodig. Als vertegenwoordiger van Nederland tijdens het Eurovision Songfestival met het nummer Grow’ stond de Surinaams-Nederlandse zanger aan de vooravond van zijn internationale debuut. Hoewel het in 2020 niet door kon gaan, werd ‘Grow’ zowel nationaal als internationaal goed ontvangen. Exact één jaar na de release van Grow’, werd de nieuwe inzending van Jeangu voor het Songfestival bekend gemaakt: ‘Birth Of A New Age’, een groots en dapper nummer die velen nog zo voor de geest kunnen halen. Het leverde miljoenen streams en goede noteringen op.

Voor Eurovision was Jeangu al stevig aan zijn podium aan het timmeren. Hij vertrok in 2014 met grote ambities uit Suriname. Deze ambities brachten al snel onder de aandacht bij Perquisite, welke hem tekent bij het label Unexpected Records. De debuut EP Brave Enough’ in 2016, geproduceerd door Perquisite, zet Jeangu op de radar met een megastip. Hij gooide hoge ogen bij 3FM, speelde op Popronde, Noorderslag, in de voorprogramma’s van Selah Sue en Blaudzun én wordt als klap op de vuurpijl genomineerd voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer.

Ook het vervolgalbum ‘High On You’ uit 2017 levert een Edison Pop nominatie op voor Beste Album en brengt Jeangu naar onder andere Lowlands, North Sea Jazz en geeft hem een onderdeel in de mega-productie The Passion, waar 3 miljoen Nederlanders hem zien schitteren.

In 2019 is Jeangu een zelfverzekerde artiest geworden, brengt hij het album ‘Horizon’ uit en presenteert hij deze in een uitverkocht Paradiso. Inmiddels is het derde studio album, ‘Summer Moon’ uit waar hij terugkeert naar zijn originele soulvolle geluid van High On You, maar ook elektronische invloeden introduceert