Gotu Jim

Clubby hyper-hiphop, vers van de after

Niemand weet het Amsterdamse nachtleven zo goed in muziek te vangen als Gotu Jim. En dat terwijl hij helemaal nooit rapper wilde worden. Alles wat hij wilde, was bedwelmd in de club staan totdat de zon opnieuw onder gaat. Maar toen zijn maat en producer IJsbrand van Eerdenburg stiekem de debuutsingle Tweede Klas Shit online zette, werd Jim in één klap gebombardeerd tot cultheld. Zijn tongue in cheek clubhop – die helemaal stijf staat van de drugs – werd omarmd door studenten in het hele land. Het leverde hem een platendeal op bij het Burning Fik van Faberyayo en Abel, waar hij opnieuw een dikke hit scoorde met Oranje Etiket.  

Maar Gotu Jim is veel meer dan een studentikoze keta-rapper. Op zijn laatste album Niet Geslapen Wel Gedoucht vindt hij zichzelf helemaal opnieuw uit. Zijn combinatie van hyperpop, emohouse, breakbeats en hiphop klinkt opeens een stuk alternatiever, en misschien zelfs wel iets… serieuzer?? Al gaat het gros van de tunes nog steeds over k-holes, geekin’ op de M en eindeloze afterparty’s. De nacht is en blijft zijn muze. Jim duikt de club in, en komt twee dagen later weer boven water met een nieuwe banger, klaar om de dansvloer opnieuw in de fik te zetten.   

Na shows op Lowlands, ESNS en in TivoliVredenburg, komt Gotu Jim – doorgehaald maar fris gedoucht – onze zaal in een dampende nachtclub te veranderen.    

Line-up

  • Gotu Jim

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina