For I Am King

Amsterdamse metalcore met zangeres Alma Alizadeh

De Nederlandse Metalband For I Am King komt met een nieuw album en bijbehorende tour. Het vijfkoppige metal-monster staat bekend om complexe, moderne maar vooral woeste nummers met de eigenzinnige zang van frontvrouw Alma Alizadeh.

Het vorige album ‘I’ stond in het teken van machtsverhoudingen. Het nieuwe album ‘Crown’ pakt door waar ze waren gebleven met middeleeuwse machtsstructuren. “Ik vind het interessant om te zien hoe kopstukken, zoals klassieke koningen bijvoorbeeld, voor een lange periode kunnen rekenen op de loyaliteit van hun onderdanen en adviseurs.” Ligt Alma Alizadeh toe. “Zelfs wanneer ze megalomane trekjes beginnen te vertonen voelen ze zich onschendbaar. Inmiddels hebben we genoeg voorbeelden hoe dit eindigt; de koning misdraagt zich en gebruikt zijn macht voor verschrikkelijke doeleinden. Uiteindelijk verstrijkt de houdbaarheidsdatum van de loyaliteit naar de koning, en volgt een bloederige executie.“

For I Am King speelde eerder shows op Jera On Air, Wacken Open Air en FortaRock. Ze zijn een absolute aanrader van fans van iwrestledabearonce, Jinjer, Dream State, Arch Enemy en Suicide Silence.

Support: Another Now

Another Now is een alternatieve metal band uit Eindhoven, geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en While She Sleeps. In juni bracht de band hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. In het voorjaar van 2021 gaf Another Now al een tipje van de sluier door het releasen van een aantal singles, die internationaal werden opgepakt door Rock Sound, KERRANG! Magazine, Distorted Sound en diverse Spotify’s editorial metal playlists.

De succesvolle release van de eerder losstaande singles ‘Lotus/Echoes’ en ‘Shijima’ (2019) gecombineerd met hun energieke live set resulteerde in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) show als support voor Ice Nine Kills en spots op festivals als Jera On Air, Popronde en Submitfest. In 2020 werd EP ‘Distance’ uitgebracht en legde Another Now de basis voor hun debuutalbum met de release van single ‘Outflow’.

Line-up

  • For I Am King
  • Another Now

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina