For I Am King

Amsterdamse metalcore met zangeres Alma Alizadeh

De Nederlandse Metalband For I Am King komt met een nieuw album en bijbehorende tour. Het vijfkoppige metal-monster staat bekend om complexe, moderne maar vooral woeste nummers met de eigenzinnige zang van frontvrouw Alma Alizadeh.

Het vorige album ‘I’ stond in het teken van machtsverhoudingen. Het nieuwe album ‘Crown’ pakt door waar ze waren gebleven met middeleeuwse machtsstructuren. “Ik vind het interessant om te zien hoe kopstukken, zoals klassieke koningen bijvoorbeeld, voor een lange periode kunnen rekenen op de loyaliteit van hun onderdanen en adviseurs.” Ligt Alma Alizadeh toe. “Zelfs wanneer ze megalomane trekjes beginnen te vertonen voelen ze zich onschendbaar. Inmiddels hebben we genoeg voorbeelden hoe dit eindigt; de koning misdraagt zich en gebruikt zijn macht voor verschrikkelijke doeleinden. Uiteindelijk verstrijkt de houdbaarheidsdatum van de loyaliteit naar de koning, en volgt een bloederige executie.“

For I Am King speelde eerder shows op Jera On Air, Wacken Open Air en FortaRock. Ze zijn een absolute aanrader van fans van iwrestledabearonce en Suicide Silence.

Support: Another Now

Another Now is een alternatieve metal band uit Eindhoven, geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en While She Sleeps. In juni bracht de band hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. In het voorjaar van 2021 gaf Another Now al een tipje van de sluier door het releasen van een aantal singles, die internationaal werden opgepakt door Rock Sound, KERRANG! Magazine, Distorted Sound en diverse Spotify’s editorial metal playlists.

De succesvolle release van de eerder losstaande singles ‘Lotus/Echoes’ en ‘Shijima’ (2019) gecombineerd met hun energieke live set resulteerde in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) show als support voor Ice Nine Kills en spots op festivals als Jera On Air, Popronde en Submitfest. In 2020 werd EP ‘Distance’ uitgebracht en legde Another Now de basis voor hun debuutalbum met de release van single ‘Outflow’.

Line-up

  • For I Am King
  • Another Now
https://open.spotify.com/artist/2etNWORcmPZZBKxcyt6dF4?si=ZAjwTdniQqCohhHaoBF8bA

Handig om
te weten