Turmion Kätilöt

Finse industrial metal

Met een bandnaam die “Vroedvrouwen des verderfs” betekent, hun uitgesproken looks en charismatische karakters is Turmion Kätilöt zeker niet bang om op te vallen. Ook muzikaal limiteert de band zich niet in zijn genre, met luide, contrasterende elektronische beats en cryptische teksten die soms doordrenkt zijn in zwarte humor. Negende album “Global Warning” is net uit en is, hoewel de acopalyptische titel misschien anders doet vermoeden, een krachtig album met een positieve boodschap.

Support: Bloodred Hourglass 
Het Finse Bloodred Hourglass bestaat al zeventien jaar, maar voelt nog steeds nieuw aan. De melodieuze death/thrashmetalgroep uit 2005, bracht in de eerste jaren slechts een handvol demo’s uit. Pas vanaf het debuutalbum Lifebound (2012), dat op Spinefarm Records verschijnt, begint de fanbase te groeien. Het wapenfeit ‘Godsend’ uit 2019 zet Bloodred Hourglass op de kaart, met ‘Your Highness’  uit 2021 bewijst het metal gezelschap dat het voorgaande succes geen toevalstreffer was. Met nieuw materiaal onderweg kijken we uit naar de support van het Finse zestal.

Line-up

  • Turmion Kätilöt
  • Bloodred Hourglass 

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina