The Great Belgian Trendkill

Cobra The Impaler + Hippotraktor + Bark

Programmawijziging:

Helaas heeft Cobra The Impaler noodgedwongen het optreden moeten afzeggen. Hippotraktor en Bark zullen beide langer spelen. Lees een statement van de band hieronder;

We’re very sorry to announce that we are forced to cancel our appearance at De Helling in Utrecht tonight due to severe illness within the band. We’d like to apologise to anyone who was planning to see us, and hope to make it up to you soon. Both our brothers in Hippotraktor & Bark will perform as scheduled, so be sure not to miss what will be an awesome, riff-fuelled evening.

Cobra the impaler
Cobra the Impaler is een band van vijf gebroeders. Gedreven door een ontembaar verlangen om heavy gitaarmuziek te combineren met melodieuze zangpartijen. Geleid door gitarist Tace DC met een ontembaar verlangen om heavy gitaarmuziek te combineren met melodieuze zangpartijen. In een tijd waarin gitaren steeds verder uit de mainstream verdwijnen, laat gitarist Tace DC als aanvoerder van de Vlaamse vijftal zien dat het tijdperk van metal verre van over is met een wil van titanium en een diepgaande visie. Cobra the Impaler trekt ten strijde met het laatste album “Colossal Gods” tegen helden, goden en monsters. Dat is niet alleen te horen in hun explosieve platen maar ook te zien in hun unieke stijl artwork. De “new wave” van Belgische metal is een feit en Cobra The Impaler is de zondevloed.

Hippotraktor
Hippotraktor bracht in 2021 de debuutplaat “Meridian” uit, en gooide direct hoge ogen bij heavy liefhebbers. De band neemt het beste van prog, groove en post-metal en maakt er een opzwepende unieke sound van met stijgende hooks, technische riffs en schokkende breakdowns. Het album is een tocht door de evolutietheorie, het naturisme en de vergoddelijking van natuurkrachten door de mensen in het verleden. De unieke sound van Hippotraktor in combinatie met een stevig staaltje maatschappelijke kritiek maakt Hippotraktor een van de meest belovende nieuwe metal namen uit België.

BARK
BARK is een vleesgeworden stroomversnelling in een door metal doordrenkte rivier. De razendsnelle rock ’n roll laat bloed stromen door de aderen van het genre. Brute metal-riffs zorgen voor kolkende pits onder begeleiding van verhalen over het leven en de dood. Dat belooft een goede bak chaos in de zaal. De Antwerpse band vormt samen met de fans een sterk geheel. The sound of the hound. Deze hondsdolle band luistert niet naar baasjes en maakt al vier albums lang waar ze zelf in geloven. Dat maakt ze een echte alfa in de Vlaamse metal scene.

 

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina