Elephant

Zonnige melancholie in majeur

Dat je van vrolijke liedjes best nostalgisch kan worden, bewijst het Rotterdamse indiekwartet Elephant. Hun melodieuze gitaarpopsongs doen je hevig terugverlangen naar die prachtige zomer van 1971 die je helemaal niet meegemaakt hebt. Met hun fonkelende gitaarlijnen en harmonieuze samenzang knipoogt Elephant subtiel naar de westcoast-acts uit vervlogen dagen, maar tegelijkertijd klinkt de band ook onmiskenbaar indie. Een sound waarmee Elephant snel uitgroeide tot een van de meest veelbelovende bands van het moment.

Na jarenlang als sidemen in andermans projecten te hebben gespeeld, vonden de vier Rotterdammers elkaar tijdens een theatershow over Fleetwood Mac. Uit een gedeelde liefde voor The Feelies, The Byrds, Teenage Fanclub en Wilco werd Elephant geboren. Samen met DeWolff-frontman Pablo van de Poel dook het viertal de studio in. Omringd door Perzische tapijten en antieke opnameapparatuur kreeg debuutalbum Big Thing vorm. Een album vol nonchalante, melodieuze indieliedjes, door Van de Poel vakkundig gehuld in zo’n typisch suede vintagejasje dat nog een beetje naar zolder ruikt.

Waar Big Thing ontstond in duistere, onzekere tijden (een of andere pandemie), gaat het Elephant tegenwoordig voor de wind. Het album kreeg lovende recensies van NRC, de Volkskrant en 3voor12 en de clubshow verkocht stijf uit. Op de langverwachte opvolger Shooting For The Moon schijnt dus ook volop de zon. ‘The sunshine falls upon my face, It’s been so long that I felt anything so real as I feel right now’ zingt leadzanger Frank Schalkwijk op de vooruitgeschoven single Enemy.

Die zon slepen Schalkwijk en co ook mee het podium op. Hun shows zitten vol optimisme, lichtvoetigheid en een vleugje melancholie. Een waar feestje voor je romantische ziel. Toch wordt het nergens slap, de mannen zijn namelijk ook niet vies van een smerige gitaarsolo hier en daar. Op 23 november laat Elephant De Helling vrolijk meedeinen op een heerlijk nazomerbriesje.

Support: Géonne Hartman

In een menigte zou ze niet zo opvallen maar haar stemgeluid dwingt totluisteren.Haar debuutalbum geproduceerd door Tessa Rose Jackson (Someone)werd samen met haar band een uitgestrekt landschap van melodische encatchy indie folksongs. Over liefhebben en loslaten, zeeenen ber̈gen.Haar eerste twee singles werden goed ontvangen door 3VOOR12 (radio3FM). Op 22 april presenteert ze haar debuutalbumHe Went To The Sea.Inspi: Phoebe Bridgers, Laura Marling, The Weather Station

Line-up

  • Géonne Hartman
  • Elephant

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina