Spanish Love Songs

Hart-op-de-tong-punk vol emotionele weltschmerz

‘Mopper-rock’: zo omschrijft het uit L.A afkomstige Spanish Love Songs haar eigen muziek. Hoe dat klinkt? Als bloedeerlijke kroegpunk met een emotionele dronk, of emo voor volwassenen. In hun hartstochtelijke punk-anthems gaan intimiteit en geweld hand in hand.

De Amerikanen worden bejubeld door critici en fans om hun hart-op-de-tong-teksten en emotionele punksongs vol weltschmerz. Met songteksten over oorlog, angst en existentiële crisis, en materiaal met de namen ‘Doom and Gloom Sessions’ en ‘NO JOY’ gaat het er een stuk minder romantisch aan toe dan hun naam doet vermoeden. Over niet-zo-romantisch gesproken: de bandleden kennen elkaar van Craigslist. Je weet wel, die gigantische Amerikaanse marktplaatssite met sketchy imago. Een van de bandleden plaatste een oproep om samen naar een aantal punkconcerten te gaan en voilà: Spanish Love Songs was geboren! En wat krijg je als je 5 random mensen via het internet bij elkaar brengt en samen naar een paar punkconcerten stuurt? Nou, blijkbaar een superenergieke punkband met heftige riffs, en nog heftigere emoties.

Het vijftal stopt ziel en zaligheid in hun concerten en is niet vies van een Killers-covertje op z’n tijd. Liefhebber van oprechte punk over de ontberingen des levens, en niet vies van een beetje emo? Haal dan snel je ticket en kom alle ellende van je af schreeuwen bij Spanish Love Songs. Oh – en neem al je Craigslist-vrienden mee. Wie weet rolt er nog een leuke band uit! De voorverkoop begint op 7 september om 10:00 via onze website.

Support: Shoreline | Heart Attack Man

Line-up

  • 19:30 Shoreline
  • 20:20 Heart Attack Man
  • 21:15 Spanish Love Songs

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina