Dying Fetus

US Deathmetal-godfathers van het eerste uur

Deathmetal-fanaten, opgelet! Op 18 juni zie je de Aartsvaders van het genre live in actie. Dying Fetus komt De Helling namelijk aan gruzelementen spelen met hun karakteristieke allesverwoestende sound: betonnen riffs, ratelende drums en growls uit de zevende laag van de hel. Daarbij krijgen ze hulp van Sanguisugabogg, dé nieuwe Amerikaanse deathmetalbelofte die de weg naar succes in recordtempo asfalteert met een extreem goor geluid. Het beste van twee generaties gitaargeweld dus!

In de nineties stak de eerste vloot aan allesverwoestende deathmetalbands de Atlantische Oceaan over. Dying Fetus was een unieke speler binnen die scene, dankzij hun vernieuwende songstructuren en complexe riffs. Die bijzondere status heeft de band vandaag nog steeds. Drie decennia en vier nieuwe drummers later klinken de veteranen nog precies even strak als in de goede oude tijd. Onderweg mocht er dan af en toe een bandlid sneuvelen, de sound staat nog steeds als een fort: moddervette, hardcore-inspired riffs, retestrakke drumsalvo’s en natuurlijk de oerkreten van vocalist Sean Beasley. Een tijdloos recept waarmee Dying Fetus De Helling tot wanhoop zal drijven.

De oude koningen van de deathmetal zijn dus nog lang niet dood, maar de kroonprins staat al te trappelen. Maak kennis met Sanguisugabogg: deathmetal’s hoop in donkere dagen. Dit Amerikaanse viertal bestormt de scene in recordtempo met hun extreme, gorey sound. Alles wat dit viertal doet, voelt net nog iets intenser dan je van deathmetalbands gewend bent. Kijk maar naar hun logo, dat doet denken aan een zwartwitfoto van een uitgekotst bord spaghetti, of hun bandnaam: een onuitspreekbare combinatie van het latijnse woord voor bloedzuiger (sanguisuga) en een Brits slangwoord voor wc (bogg). Ohja, en dan heb je natuurlijk de muziek nog: oorverdovende splattercore, lomp, goor en hard. Met teksten over seriemoordenaars en bloedvergieten. Sanguisugabogg blaast een heerlijke onfrisse wind door het genre. Zeg maar gerust een orkaan, die jouw oren een uur lang laat klapperen

Support: Changing Tides

Changing Tides is een metal band met 5 leden uit Noord-Brabant, Nederland. De band haalt in zijn muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Door een combinatie te maken van stevige gitaarriffs, diepe breakdowns en mysterieuze (zang)orchestraties weten ze het publiek altijd luidkeels mee te laten zingen en in beweging te brengen.

Line-up

  • Dying Fetus
  • Sanguisugabogg
  • Changing Tides [Support]

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina