Dog Eat Dog + Senser

Moshen op vuige raprock alsof het 1995 is

Strik je etnies maar goed vast, want deze double bill brengt je rechtstreeks terug naar de gouden nineties: de hoogtijdagen van de rap-rock. Niet één, maar twee pioniers in het genre staan klaar om de tent af te breken met keiharde bars en vuige riffs. Maak je klaar voor een trip down memory lane, maar dan wel met 200 kilometer per uur. Hup, die moshpit in met je oude gewrichten!

NO FRONTS, NO TRICKS, NO SOAPBOX POLITICS! Halverwege de nineties knalden deze woorden uit iedere ghettoblaster. Het was de megahit ‘No Fronts’ van het Amerikaanse DOG EAT DOG. Met hun combinatie van hardcorepunk, rap, ska en funk bestormde de band de alternatieve charts, en zetten ze de rapcore op de kaart. Ruim dertig jaar later is die storm nog steeds niet gaan liggen. Er is geen greintje verloren gegaan van de punk-energie en ratelende flows van weleer. ‘No guns just blunts, we kick it just for fun’. Tot op de dag van vandaag.

Is dat nog niet genoeg voor je? Dan hebben we ook nog SENSER: het Engelse equivalent van Dog Eat Dog, maar dan met een extra snufje gore Britse ravebunker. De zuidlondense band gooit hiphop, thrashmetal en industrial techno in een betonmolen en schreeuwt daar nietsontziende maatschappijkritiek overheen. Mét onvervalst cockney-accent. Hun debuutplaat Stacked Up sloeg in als een bom, en dat doet ‘ie eigenlijk nog steeds. De teksten zijn nog precies even relevant en de muziek nog even allesverwoestend.

Line-up

  • Dog Eat Dog
  • Support: Senser

Handig om
te weten

LE:EN PLAY is een maandelijkse muzikale samenwerking met podium De Helling.

Wil je voor of na het evenement bij LE:EN blijven eten/drinken reserveer dan alvast een plekje voor de avond via het restaurant.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina