Arab Strap

Zwartgallige indie van Schotse bodem

Geen band kan misère zo mooi laten klinken als Arab Strap. In bitterzoete indierocksongs vangt het duo het groezelige uitgaansleven van thuisstad Glasgow. Een wereld vol drankmisbruik, drugs en betekenisloze seks: de heilige drie-eenheid van deze Schotse nachtburgemeesters.

Galmende gitaren, lo-fi synthesizers, hypnotiserende drummachines en natuurlijk die donkerbruine whiskystem van zanger Aidan Moffat: met deze sterke cocktail veroverde Arab Strap halverwege jaren negentig de harten van gekwelde kunstenaars over de hele wereld. Samen met tijdgenoten Belle & Sebastian en Mogwai zetten ze Glasgow op de kaart als eigenzinnig indiebolwerk. De nachtelijke escapades waaraan de band z’n succes te danken had, begonnen echter hun tol te eisen. Het gevolg was de onvermijdelijke teloorgang in 2006. Na verschillende succesvolle uitstapjes vonden Aidan Moffat en zijn compagnon Malcolm Middleton elkaar terug. Het resultaat: het weergaloze As Days Get Dark – het eerste Arab Strap-album in zestien jaar.

‘I don’t give a fock about the past/ glory days gone by’ – luidt Moffat de plaat in, op die typerende Leonard-Cohen-meets-Trainspotting-manier van hem. Dat mag dan wel zo zijn, maar er wordt nog steeds naar hartenlust gesekst, gezopen en gemijmerd op As Days Get Dark. De mannen lijken er veel meer zin in te hebben dan in die roerige jaren ‘90. Er ligt namelijk alweer een nieuwe plaat op de plank, met de ronkende titel ‘I’m totally fine with it, I don’t give a fuck anymore’. Het moge duidelijk zijn: Arab Strap geeft geen ene fuck om wat jij vindt, en zo klinken ze natuurlijk op hun best. Je zou zelfs bijna denken dat ze hun gloriedagen nog vóór zich hebben liggen. Arab Strap is in bloedvorm, en dat komen ze bewijzen ook.

Line-up

  • Arab Strap

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina