De Kift

Nederlands favoriete punkfanfare is terug met nieuw album

De Kift mogen we onderhand met recht tot het Nederlandse poperfgoed scharen. Al een dikke 35 jaar zijn de Zaankanters een unieke paradijsvogel in het Nederlandse muziekcircuit. Met teksten vol literaire verwijzingen en genreoverstijgende songwriting beheersen ze als geen ander de kunst om te ontroeren, en tegelijk een feest te ontketenen. Voor het eerst in vijf jaar komen Ferry Heijne en zijn veelkleurige bende vrienden De Helling weer eens op z’n kop zetten met hun knotsgekke, prachtige combinatie van punk, rock en natuurlijk die eeuwige fanfare.

Sinds de geboorte in 1988 heeft de Kift 14 albums op haar naam staan. Onverstoorbaar bleef de band decennialang pareltjes produceren, en dat gaat nooit vervelen. Iedere keer weet de Kift ons weer verrassen. Zij het niet met een album in kookboekvorm of vermomd als sigarendoos, dan wel met een zoveelste wonderlijke samenwerking. Rats on Rafts, Calexico, Franz Ferdinand, het Friese theatergezelschap Tyater: allemaal bundelden ze hun krachten met Heijne en co. Telkens met prachtige muziek als resultaat.

En heft de trompet maar vast aan, want er staat weer een nieuwe Kift-plaat de agenda! Komend najaar tourt de band langs de landelijke podia met hun nieuwe creatie, en natuurlijk ook de indrukwekkende verzameling klassiekers. Op 16 november komen ze naar De Helling voor een ouderwets potje ontregelen en ontroeren.

Line-up

  • De Kift

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina