Dirty Sound Magnet

Totaal-niet-retro psychrocktrio

De Helling x TivoliVredenburg presenteren:

Het Zwitserse Dirty Sound Magnet mag dan wel psychedelische seventiesrock maken, het is allesbehalve een ouwelullenband. Het trio haalt inspiratie uit alles wat los en vast zit: moderne kunst, de nieuwste productietechnieken en, ja, óók de rockhelden van weleer. Het resultaat? Een eigenwijze sound die allerminst retro aandoet. Met uitgesponnen improvisatiejams brengt de band je in een staat van diepe trans, om je vervolgens genadeloos wakker te schudden met een bak onvervalst gitaargeweld. En dat allemaal met de precisie van een Zwitsers uurwerk.

In 2017 dropte de band haar eerste album Western Lies, dat als een bom insloeg in de Europese psychrock-scene. Dit was het startschot van een Europese tour die drie jaar duurde. En dat was misschien nog wel langer geworden als Corona geen roet in het eten gooide. Eenmaal terug in Zwitserland gebruikte Dirty Sound Magnet de pandemie om de (zak)messen te slijpen, en zo uit te groeien tot het livebeest dat de band vandaag de dag is. Met hernieuwde energie, een nóg betere live-act en nieuw materiaal op zak doen de Zwitsers nu weer wat ze het allerliefst doen: de Europese livepodia op hun kop zetten.

Hoe dat klinkt? Combineer de zompige grooves van Led Zeppelin, de weirdness van Frank Zappa, het experiment van King Gizzard en de virtuositeit van een band die al meer dan 500 Europese clubshows achter haar naam heeft, en dan krijg je ongeveer de Dirty Sound Magnet-ervaring. Maar toch ook weer niet. Deze band moet je gewoon zien om te begrijpen. En dat kan op 26 oktober in De Helling! Haal dus snel je ticket via de link in onze bio, en laat je verbazen door de unieke sound van Dirty Sound Magnet!

Line-up

  • Dirty Sound Magnet

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verholpen en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!