Banji

Utrechtse alternatieve pop-sensatie

De Nederlandse vierkoppige indieformatie Banji combineert de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez met puntige gitaren, 8-bit bliepjes en sardonische teksten.

Banji gooide eerder hoge ogen als voorprogramma van Balthazar, DI-RECT en De Staat. Daarbij zijn de invloeden van grote acts duidelijk terug te horen in de muziek van Banji. Niet gek, gezien ze werken met dezelfde creatieve geesten werken. Zo is de debuutsingle Listen een co-productie tussen Banji & Jeroen De Pessemier (Oscar en de Wolf) opgenomen in ICP Studios in Brussel, waar The Cure en The Vaccines hebben opgenomen. De tracks van de band zijn gemixt door Mucky, de rechterhand van Sevdaliza.

Support: GUYY komt met Banji mee naar De Helling! Een vijfkoppige indiepop band met een liefde voor eighties sounds, disco-vies, grove hiphop beats met een fout randje. ‘Imperfecte popmusic’ noemen ze de muziek de ze maken. Verwacht vieze synths, catchy vocals en dansbare beats die er voor zorgen dat alles in jou wilt gaan dansen!

Line-up

  • Banji
  • GUYY