Bad Breeding + Uniform

Twee hardcorepunk-sloopmachines op oorlogspad

Uit de diepste krochten van de underground presenteren we Bad Breeding en Uniform! Op 6 oktober late deze twee verwoestende bands je trommelvliezen klapperen met splijtende hardcore en noise. Beide bands brengen binnenkort een nieuw album uit, en dat vieren ze met een slooptocht langs de Europese podia.

“Living in a town where nothing really happens, except nothingness itself,” zo blaft Bad Breeding-zanger Chris Dodd in het nummer Age of Nothing. Nee, het slaperige Stevenage is nou niet bepaald de meest bruisende stad van de UK. Om zich toch een beetje levend te voelen, zocht Bad Breeding z’n adrenaline in razende oldskool-hardcorepunk a la Crass en Black Flag. Bewapend met gitaar, drums en een grote muil bevecht dit drietal de saaiheid van het bestaan. En met succes, want een Bad Breeding-show kun je met duizenden adjectieven omschrijven, maar saai is er niet één van. Dodd en zijn maten slaan je om de oren met explosies van noise en felle maatschappijkritiek, totdat je naar adem happend de zaal verlaat.

Iets meer dan tien jaar geleden besloten drie vooraanstaande figuren uit de Brooklyn-hardcorescene hun krachten te bundelen. Een monster was geboren. Industrieel kabaaltrio Uniform heeft zelfs voor hardcorebegrippen wel een heel genadeloze sound, vol metal-invloeden en grimmige thematiek. Neem bijvoorbeeld de clip van Dispatches From The Gutter, die opent met de woordenboekdefinitie van de term self immolation. Deze luidt als volgt: ‘The action of setting fire to oneself, especially as a form of protest’. Duistere shit, dus. Om hun boodschap te verkondigen zet Uniform niet alleen zichzelf, maar hele popzalen in de fik (figuurlijk natuurlijk hè, al scheelt het niet veel). Met hun loodzware gitaargeweld laten deze Amerikaanse metaalbewerkers geen spaan heel van onze zaal.

Line-up

  • Bad Breeding
  • Uniform

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina