Dream State

Herboren post-hardcoregiganten uit Wales

Droomden ze? De vier leden van de Welshe posthardcoreband Dream State, toen ze in 2018 keihard doorbraken? Met hun intense sound en emo-lyrics veroverde de post-hardcoreband de harten van fans door de hele UK, en ook de Britse muziekpers was lyrisch: door rockbijbel Kerrang! werd de band zelfs uitgeroepen tot meest veelbelovende band van het jaar. Een droomstart, dus. Maar toen de stofwolken een beetje waren opgetrokken, volgde er een oorverdovende stilte.

Na het uitbrengen van hun debuutalbum Primrose Path, verdween Dream State voor meer dan drie jaar van de radar. Na een welverdiende pauze en een personele wissel, keerde de band in 2023 terug. “We didn’t want it to die, the music’s too good” verklaart bassist Jake Bowen in een interview. En daarin kun je hem natuurlijk alleen maar gelijk geven. Dit jaar verscheen Still Dreaming, een mini-album dat ons nog eens fijntjes herinnert aan wat deze band nou zo goed maakt: een perfecte mix van explosie, energie en melodie.

Het is duidelijk: Dream State heeft nog steeds grote dromen. En de tijd is gekomen om die waar te maken. Na een tweede doorbraak in de UK komt de band naar Europa voor een headlinetour. Op 6 november komt Dream State naar De Helling – herboren en uitgeslapen – om ons alle hoeken van de zaal te laten zien.

De kaartverkoop start op woensdag 19 juni om 11:00.

Line-up

  • RedHook
  • Dream State

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina