Kanonenfieber

Duitstalig deathmetalproject vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog

Duitstalige Blackened deathmetal, met oorlogsthematiek… Kan het nóg grimmiger dan Kanonenfieber? Uh, nein. In zijn soloproject neemt de raadselachtige Noise – bekend van Leiþa en Non Est Deus – ons mee terug naar de koude loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. In zijn teksten beleef je de verschrikkingen door de ogen van soldaten, en de ratelende blastbeats en grof gitaargeschut geven je het gevoel dat je midden op het slagveld staat.

Kanonenfieber werd geboren toen Noise op de dagboeken van zijn overgrootvader stuitte, die aan de frontlinie vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een dikke eeuw later zorgt Noise ervoor dat dit verhaal, en daarmee dat van duizenden andere soldaten, in leven blijft. Een verhaal dat in deze roerige tijden relevanter lijkt dan ooit.

Samen met een aantal vrienden produceerde hij – volledig diy – het debuutalbum Menschenmühle en zette hij een liveshow op poten: een bombastisch spektakel inclusief kostuums en geweren. Een soort deathmetal-Soldaat van Oranje dus. Alleen dan met goeie muziek. Zet je helm dus maar op en stort je in het strijdgewoel van Kanonenfieber.

Line-up

  • Kanonenfieber

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!