Rotsoord

En onze buren

De Helling is gelegen op Rotsoord; een voormalig Utrechts industrieterrein. Rotsoord is de laatste jaren opgebloeid tot een van de meest levendige wijken van Utrecht op cultureel en creatief vlak. De combinatie van herbestemde oude industriële panden, nieuwbouw, horeca en creatieve bedrijvigheid maakt het gebied uniek. Genoeg te doen dus naast het bezoeken van De Helling. Mocht je naar De Helling komen, neem dan ook eens een kijkje bij onze buren!

LE:EN

Wat is er nou lekkerder dan een hapje eten voordat je een concert in De Helling gaat bekijken? Bij LE:EN kun je heerlijke kleine Aziatische gerechtjes eten die je samen kunt delen. Gevestigd in een industriële loods is LE:EN een goede plek om te genieten van één van de Aziatische biertjes, het eigen LE:EN-biertje of de bijzondere saké.

Verder slaan wij bij De Helling ook graag de handen ineen met LE:EN. Zo organiseren we samen onder de noemer HE:LEEN het jaarlijkse festival Expeditie Rotsoord. Daarnaast doen we een aantal keer per jaar een LE:EN PLAY waarbij je je op zondagmiddag op de banken van LE:EN onder kan laten dompelen in muziek, film of theater!

Check voor meer info: http://www.leen-restaurant.nl/

Klein Berlijn

Bij onze overburen van Klein Berlijn vind je een geweldig eetcafé om vóór of ná een show bij De Helling een smaakvol Duits biertje te drinken. Je kan er heerlijk zitten op het grote terras aan de Vaartsche Rijn en ‘s avonds en in het weekend kan je er ook live-muziek, theater en DJ’s vinden!

Check voor meer info: https://www.kleinberlijn.de/

DAAR

Soms roept de plicht, als je nog dat laatste mailtje moet beantwoorden of een vergadering moet houden voordat je de hele nacht gaat dansen in De Helling dan zit je goed bij DAAR! Bij DAAR kan je maandag t/m vrijdag terecht kunt voor jouw eigen werkplek. Je kunt er tevens een ruimte afhuren, ook ‘s avonds en in het weekend!

Check voor meer info: https://www.daar.space/

Kwestie van Smaak

Ook al kan je bij De Helling genieten van breed assortiment aan dranken, soms wil je wat meer. Bij Kwestie van Smaak tap je dan uit het juiste vaatje. De wijn en whiskyhandel is dé snoepwinkel voor volwassenen. Naast de lekkerste drankjes kun je ook terecht voor proeverijen.

Check voor meer info: https://kwestievansmaak.nl/

Taplokaal gist

Bij De Helling hebben we veel heerlijke speciaal biertjes, maar bij Taplokaal Gist hebben ze maar liefst 30 (!) bieren op tap. Verder kan je er genieten van heerlijk eten dat precies bij één van de vele bieren past.

Check voor meer info: https://www.taplokaalgist.nl

De Pastoefabriek

De plek waar voorheen toonaangevende meubels gemaakt werden biedt nu ruimte voor de ontwikkeling van kennis, innovaties en creativiteit. In de Pastoefabriek vestigt zich de HKU-opleiding voor beeldende kunst, zijn er ateliers voor studenten en werken creatieve start-ups.

Check voor meer info: http://www.depastoefabriek.com/

Het Ketelhuis

In het oude Ketelhuis waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele Pastoefabriek is nu restaurant het Ketelhuis Utrecht gevestigd. Bij Het Ketelhuis kan je genieten van ‘Dutch Cuisine’, gericht op creativiteit en aandacht, verreikt met wereldse invloeden.

Check voor meer info: http://hetketelhuisutrecht.nl/

De Zagerij

De Zagerij Utrecht is met haar hoge plafonds, authentieke ramen, materialen en robuuste inrichtingen één van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht. Je kunt terecht voor koffie, een laat ontbijt, lunch, borrel en diner.

Check voor meer info: http://www.dezagerijutrecht.nl/

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord

Nieuw Rotsoord is meer dan een kinderboerderij: het is een groene oase in de wijk gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken. Nieuw Rotsoord is een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar iedereen de mogelijkheid heeft in het theehuis te genieten van zelfgebakken biologische producten.

Check voor meer info: https://nieuwrotsoord.nl

Camping Ganspoort

Bij Camping Ganspoort kan je elke dag terecht voor een heerlijk ontbijtje, lunch, diner of gewoon een ijskoud biertje. Haal er koffie en croissants, tonic en taartjes, bier en bitterballen, wijn en wentelteefjes of maak gebruik van een werkplek of vergaderruimte.

Check voor meer info: http://campingganspoort.nl/nl/