The Subways + Ash

Twee Britse punkrockveteranen op dezelfde avond!

Garagesale! Op 19 november zie je in De Helling twee Britse garagerockbands voor de prijs van één. En we hebben het niet over onbeduidende buurtbandjes. Nee, dit zijn twee acts van formaat. Zowel The Subways als Ash scoorden dikke indiehits en speelden op ieder relevant festival denkbaar. In samenwerking met TivoliVredenburg hebben we deze bands weten te strikken voor een oer-Brits avondje raggen, springen en moshen op tunes die je nog verbazingwekkend makkelijk kan meezingen.

Weet u het nog? De gigantische golf aan übercoole Britse rammelbandjes die begin jaren ‘0 het Europese vasteland overspoelde? Eén van de dikste indiehits van die tijd heette Rock ‘n Roll Queen, geschreven door een piepjong trio genaamd The Subways. Het aanstekelijke, in Cockney English gezongen refrein katapulteerde de band meteen naar eenzame hoogten, en werd jarenlang door gigantische festivalmassa’s meegezongen. Maar bij die ene single bleef het niet, The Subways zijn allesbehalve eendagsvliegen. Eén blik op hun Spotify-pagina en je ziet het: miljoenen en miljoenen streams, en vijf albums sinds de spetterende oerknal van Rock ‘n Roll Queen. Toch bleef het de afgelopen zeven jaar oorverdovend stil rondom de band, totdat begin dit jaar het album Uncertain Joys verscheen. Nu zijn The Subways terug, met nieuw elan, dezelfde onverwoestbare garage-anthems en nóg meer bewijsdrang dan in hun begindagen.

En alsof dat niet al lang vet genoeg is, hebben we nóg zo’n Britse punkrockgigant voor je: Ash! Deze Noord-Ieren braken halverwege de nineties door met een charmante diy-punksound die deed denken aan tijdgenoten Pavement en The Lemonheads. Na het succes van debuutalbum 1977 bracht de band tien albums uit, waarvan het laatste dit jaar verscheen. Ook Ash is niet in het verleden blijven hangen. Het geluid van de band groeide gaandeweg uit tot het soort poppunk waar je geblokte Vans vanzelf sprongetjes van gaan maken.

De kaartverkoop start op 21 juni om 11:00.

Line-up

  • The Subways
  • Ash

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina