The Pioneers

Reggae-legends uit Jamaica met tijdloze hits

Op 3 oktober staat er meer dan een halve eeuw aan reggae-legacy op ons podium. We krijgen namelijk bezoek van The Pioneers – een artiestennaam waar geen letter aan gelogen is. Toen reggae eind jaren zestig aan een opmars begon, waren zij er al bij. Met hun unieke sound – ergens tussen reggae, rocksteady en soul in – scoorde het trio hits die de tand des tijds makkelijk doorstaan hebben, en drukten ze een blijvend stempel op het genre.

Deze legends in the game nemen je mee op een groovy tijdreis naar de oerknal van de reggae. Een reis die ooit begon op de straten van Kingston, Jamaica, waar Sydney Roy ‘Luddy’ Crooks begon met het zingen in street corner groups. Nu – zo’n zestig jaar later – brengen The Pioneers het straathoek-gevoel naar uitverkochte popzalen over de hele wereld. Spring in de zonovergoten tijdcapsule van The Pioneers en laat je ziel dansen op Long Shot Kick de Bucket, Let Your Yeah Be Yeah en al die andere classics!

Support-acts: Boss Capone & Patsy + DJ Miss Maggs

Over legends gesproken: het voorprogramma is ook niet de minste! Boss Capone ken je als de bandleider van Neerlands reggaetrots The Upsessions. Renske ‘Patsy’ de Boer was frontvrouw van Mr. Wallace en the Originators. Dit koningskoppel van de vaderlandse reggae-scene vindt elkaar in een unieke cocktail van oldskool reggae en ska. Samen met DJ Miss Maggs komen ze onze zaal opwarmen tot Caribische temperaturen.

Line-up

  • The Pioneers
  • Boss Capone & Patsy
  • dj Miss Maggs

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina