The Answer Lies In The Black Void in dB’s

Etherische duisternis van doommetal-duo

dB’s x De Helling presenteren:

Let op! Dit concert is verplaatst naar dB’s

Wat krijg je als je Darkher en Sonic Youth in een donkere kerker een album laat schrijven? Misschien wel iets wat lijkt op The Answer Lies In The Black Void: de samenwerking tussen Martina Horvath (Thy Cafalque) en Jason Köhnen (Celestial Season, Bong-Ra, duizend andere projecten), en een van de spannendste nieuwe doommetal-acts van de afgelopen jaren. Debuutalbum Forlorn oogstte unanieme lof bij de critici, en deed alle metalforums op hetzelfde moment ontploffen. Doomfans van over de hele wereld vielen als een blok voor de pikkedonkere melancholie van het onwaarschijnlijke duo.

Onwaarschijnlijk, want Köhnen leek de metal al een tijdje de rug toegekeerd te hebben. Na jarenlang in doombands gespeeld te hebben, besloot hij zijn horizon te verbreden. Hij hield zich bezig met zo’n beetje alles wat donker en experimenteel is. Van darkjazz tot breakcore tot drum & bass… Maar de gitaar bleef onaangeraakt. Dat veranderde toen hij samen met de Hongaarse Martina Horvath The Answer Lies In The Black Void oprichtte, uit een gedeelde liefde voor doommetal. Nu is Köhnen weer terug waar het allemaal begon. Toch blijft zijn experimentele achtergrond duidelijk hoorbaar. Tussen de donderende gitaren en kolossale drums door hoor je atmosferische synthpartijen, triphopbeats en zelfs een saxofoonsolo (!) Combineer dat met de betoverende stem van Horvath, en je hebt het unieke geluid van The Answer Lies In The Black Void: een etherische duisternis die de rillingen over je rug laat lopen.

Op 4 november hult dit illustere duo dB’s in een donkere wolk van buitenaardse soundscapes, loodzware gitaren en bombastische melodieën. Haal snel je ticket en laat je opslokken door de grote zwarte leegte.

Support: TROY TORINO

Troy Torino is een heavy rockband uit Utrecht. Vijf gasten met een rijk rockverleden, afkomstig uit verschillende bands als Celestial Season, Orphanage, Spoiler, 7Zuma7, zijn de Nederlandse hardrock scene weer eens aan het wakkerschudden. Denk aan een pompende ritmesectie met stuwende drums en zwaar groovende bass, twee heftig riffende gitaristen die niet bang zijn unisolo te spelen en een zanger die er niet voor terug deinst echt te zingen, dat is Troy Torino.

Line-up

  • Troy Torino
  • The Answer Lies In The Black Void

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina