The Answer Lies In The Black Void

Etherische duisternis van doommetal-duo

dB’s x De Helling presenteren:

Wat krijg je als je Darkher en Sonic Youth in een donkere kerker een album laat schrijven? Misschien wel iets wat lijkt op The Answer Lies In The Black Void: de samenwerking tussen Martina Horvath (Thy Cafalque) en Jason Köhnen (Celestial Season, Bong-Ra, duizend andere projecten), en een van de spannendste nieuwe doommetal-acts van de afgelopen jaren. Debuutalbum Forlorn oogstte unanieme lof bij de critici, en deed alle metalforums op hetzelfde moment ontploffen. Doomfans van over de hele wereld vielen als een blok voor de pikkedonkere melancholie van het onwaarschijnlijke duo.

Onwaarschijnlijk, want Köhnen leek de metal al een tijdje de rug toegekeerd te hebben. Na jarenlang in doombands gespeeld te hebben, besloot hij zijn horizon te verbreden. Hij hield zich bezig met zo’n beetje alles wat donker en experimenteel is. Van darkjazz tot breakcore tot drum & bass… Maar de gitaar bleef onaangeraakt. Dat veranderde toen hij samen met de Hongaarse Martina Horvath The Answer Lies In The Black Void oprichtte, uit een gedeelde liefde voor doommetal. Nu is Köhnen weer terug waar het allemaal begon. Toch blijft zijn experimentele achtergrond duidelijk hoorbaar. Tussen de donderende gitaren en kolossale drums door hoor je atmosferische synthpartijen, triphopbeats en zelfs een saxofoonsolo (!) Combineer dat met de betoverende stem van Horvath, en je hebt het unieke geluid van The Answer Lies In The Black Void: een etherische duisternis die de rillingen over je rug laat lopen.

Op 4 november hult dit illustere duo De Helling in een donkere wolk van buitenaardse soundscapes, loodzware gitaren en bombastische melodieën. Haal snel je ticket en laat je opslokken door de grote zwarte leegte.

Line-up

  • The Answer Lies In The Black Void

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verholpen en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!