Rory Gallagher Tribute

Een ode voor en door legendarische blues muzikanten

Rory Gallagher was een van de meest invloedrijke figuren in de blues rock scene. Gekleed in een houthakkersshirt en gewapend met een afgeragde Fender Stratocaster liet Gallagher hele zalen luchtgitaar spelen. Rory Gallagher was een legende met zijn positieve levenslust, weergaloos gitaarwerk en een enorme drang om op te treden tot de fans in extase zijn.

Het werk van Rory liet een diepe indruk achter op Innes Sibun, welke zelf ook de nodige ervaring heeft. Het debuutalbum van Innes werd tot het beste blues album van het jaar verkozen in zijn thuisland, hij toerde met Robert Plant (Led Zeppelin) en opende shows voor Peter Green, Taj Mahal, Johnny Winter en Ronnie Earl.

In 2010 werd Innes gevraagd voor een optreden tijdens het Rory Gallagher festival in de geboorteplaats van de legendarische muzikant. Daar liep Innes de broer van Rory – Donal Gallagher – tegen het lijf. De twee werden al snel vrienden en Donal vroeg of Innes tijdens de album release van het postuum uitgegeven ‘Notes of San Francisco’ wilde optreden.

Naast Sibun, betreed de bassist Kevin Jeffries het podium. Ook Kevin heeft een indrukwekkende carrière. Onder andere als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen), als met zijn eigen band Babysnakes. Achter de drums zit Kevin O’Rourke, welke meerdere blues en jazzfestivals speelde.

De band zal nummers van de eerste drie albums spelen: ‘Rory Gallagher’, ‘Deuce’ & ‘Live in Europe’

Line-up

  • Rory Gallagher Tribute

Handig om
te weten