Rory Gallagher Tribute

Een ode voor en door legendarische blues muzikanten

Rory Gallagher was een van de meest invloedrijke figuren in de blues rock scene. Gekleed in een houthakkersshirt en gewapend met een afgeragde Fender Stratocaster liet Gallagher hele zalen luchtgitaar spelen. Rory Gallagher was een legende met zijn positieve levenslust, weergaloos gitaarwerk en een enorme drang om op te treden tot de fans in extase zijn.

Het werk van Rory liet een diepe indruk achter op Innes Sibun, welke zelf ook de nodige ervaring heeft. Het debuutalbum van Innes werd tot het beste blues album van het jaar verkozen in zijn thuisland, hij toerde met Robert Plant (Led Zeppelin) en opende shows voor Peter Green, Taj Mahal, Johnny Winter en Ronnie Earl.

In 2010 werd Innes gevraagd voor een optreden tijdens het Rory Gallagher festival in de geboorteplaats van de legendarische muzikant. Daar liep Innes de broer van Rory – Donal Gallagher – tegen het lijf. De twee werden al snel vrienden en Donal vroeg of Innes tijdens de album release van het postuum uitgegeven ‘Notes of San Francisco’ wilde optreden.

Naast Sibun, betreed de bassist Kevin Jeffries het podium. Ook Kevin heeft een indrukwekkende carrière. Onder andere als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen), als met zijn eigen band Babysnakes. Achter de drums zit Kevin O’Rourke, welke meerdere blues en jazzfestivals speelde.

De band zal nummers van de eerste drie albums spelen: ‘Rory Gallagher’, ‘Deuce’ & ‘Live in Europe’

Line-up

  • Rory Gallagher Tribute

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina