Rootsriders feat Mo Ali ‣ Bob Marley Tribute

Muzikale ode aan Legend; het meest iconische reggae-album ooit

In 2024 is het 40 jaar geleden dat Bob Marley’s album Legend verscheen: de iconische verzamelaar vol reggae-klassiekers die de popmuziek voorgoed veranderden. Hoog tijd dus voor een muzikaal eresaluut aan de aartsvader van de reggae. En wie kan dat nou beter verzorgen dan Rootsriders? De band die al jarenlang de erfenis van Bob Marley in leven houdt, en door de BBC werd verkozen tot ’s werelds beste Bob Marley tribute band. Op 24 mei zetten ze de king of reggae even terug op aarde met een muzikale ode van het allerhoogste niveau. Van Buffalo Soldier tot Stir It Up en van No Woman No Cry tot Redemption song: alle classics komen voorbij!

3 jaar na de tragische dood van Bob Marley werden zijn grootste hits verzameld op een album met de terechte naam ‘Legend’. Deze verzamelaar groeide uit tot het ultieme Bob Marley-album, en de succesvolste reggaeplaat in de geschiedenis. Zo staat Legend op dit
moment al 800 (!) weken in de Amerikaanse Billboard album charts. De op-één-na langst genoteerde plaat ooit.

De 40-jarige verjaardag van Legend wordt uitgebreid gevierd door Rootsriders. En een feestje bouwen, dat kun je wel overlaten aan deze topmuzikanten. De band is al jarenlang een vaste waarde in het Nederlandse livecircuit en bracht een aantal top-notch zangers voort. Bekende ex-leden zijn bijvoorbeeld Giovanca, Shirma Rouse en Mitchell Brunings. Niet zomaar een bandje dus! Rootsriders brengt je dichter bij Bob Marley dan je voor mogelijk had gehouden.

Line-up

  • Rootsriders
  • Mo Ali

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina