Resolve + Cane Hill + Acres + Half Me

Vierdubbele metalcore-marathon

Begin je nekspieren maar vast te trainen, want op 25 mei komt er een onvervalste metalcore-marathon naar De Helling. Vier keiharde bands uit vier verschillende landen doen een frontale aanval op je trommelvliezen. Een soort songfestival, zeg maar. Maar dan met meer circle pits.

Resolve staat bekend om z’n vernietigende riffs en torenhoge energie, maar dit Franse viertal is ook niet vies van een catchy refreintje op z’n tijd. Met deze bitterzoete mix van hardcore, poppunk en vleugjes elektronica schopte de band het al tot het voorprogramma van Architects en Every Time I Die. Maar dat is pas het begin. Afgelopen jaar zette Resolve met hun fantastische album Human de volgende stap richting wereldverovering. Stap drie? Een keiharde show in De Helling!

Nu-metal mag dan al een tijdje niet meer zo nu zijn, Cane Hill bewijst dat het genre allesbehalve dood is. Het Amerikaanse viertal – vernoemd naar een psychiatrische inrichting – combineert de zompige groove van ninetieshelden als Korn en Disturbed met een moderne djenty metalcoresound. En dat werkt. De band reisde de wereld af met giganten als Bullet For My Valentine, Hollywood Undead en blessthefall, en is na meer dan tien jaar touren een echte livemachine geworden. Klaar om De Helling plat te walsen.

Acres begon ooit als een screamoband, maar na jarenlang touren met een groep Duitse doomheads werden hun songs vuiger en vuiger. Maar, zoals de oude hawaiianen altijd zeiden: eens een emo, altijd een emo. Wie de flinke laag core wegschraapt, ontdekt dat dat kleine hartje nooit verdwenen is. De intense post-hardcore van de Britse band knalt bijna uit elkaar van de rauwe emotie. Een sound die zich dwars door je borstkas een weg naar je hart boort, en daar niet meer weggaat.

Half Me bestaat pas een paar jaar, maar de Duitse band knokte zich binnen no-time tot het epicentrum van de internationale metalcore-scene. Hoe? Met een intense mix van hardcore en nu-metal, en een bejubeld debuutalbum op zak. Helemaal zelf geproduceerd, van begin tot eind. Bewapend met brute riffs, weirde geluidssamples en snijdende vocals komt Half Me bewijzen dat ze een van dé bands van het moment zijn.

Kaartverkoop begint vrijdag 19 januari om 11:00 uur.

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina