Reload New Year’s Eve

BASS BASS BASS! Met o.a Soft Break, Neffa-T en RIZ LA TEEF

Dit feest neemt plaats in nacht van 31 december op 1 januari. De deuren gaan die nacht open om 00:30 uur.

We rollen het nieuwe jaar in met Reload! Hét bassfestijn van Utrecht komt terug naar De Helling met de dikste sounds uit het laagste geluidsspectrum. In een kleine tien jaar groeide Reload uit tot een toonaangevende clubnacht binnen het genre, mét eigen radioshow en een serieuze Hall of Fame aan dj’s. Mala, Om Unit, dBridge, Kahn & Neek, Silkie, Commodo, V.I.V.E.K., Egoless, Cluekid en Chef: allemaal maakten ze hun opwachting achter de decks. Ook dit keer staat er weer een dodelijke line-up voor je klaar, die jouw organen door elkaar zal schudden tot de zon opkomt. 

LINE-UP 

Soft Break ken je misschien als onderdeel van het Rotterdamse all-female powerhouse Ampfeminine, óf van haar sets op Digital en Rewire. Ken je haar nog niet? Hoog tijd om onder je steen vandaan te kruipen en los te gaan op haar eclectische mengelmoes van jungle, dubstep, grime, footwork en bass. Binnen twee tracks begrijp je waarom zoveel belangrijke boekers en programmeurs met haar weglopen. 

Dit jaar doken Utrechts eigen TMSV en zijn Duitse maat Danny Scrilla samen de studio in. Het resultaat: ‘Weird Flex’. Een vierdelige ruimtereis langs alle dimensies van het bassgenre. Het duo slaat je om de oren met dubsteb, UKG, buitenaardse soundscapes en glitchy drumscratches – en dat allemaal binnen een klein kwartiertje. Moet je nagaan wat er allemaal kan gebeuren wanneer ze een uur hebben, in het holst van de nacht, op het beste geluidssysteem van de stad. Laat dat nou precies zijn wat er vannacht gaat gebeuren. You’re in for a ride! 

Turntable-wizard Neffa-T staat bekend om zijn bizarre dj-sets, waarbij hij soms wel tot 6 decks tegelijkertijd gebruikt. Deze Britse grime-pionier is constant op zoek naar de grenzen van het dj’en. Dat doet hij niet alleen met zijn gestoorde technische chops, maar ook met zijn sublieme platenselecties. Een unieke, vooruitstrevende sound, waarmee hij het al schopte tot prestigieuze platforms als Boiler Room en Keep Hush. Verwacht techno, grime, dub, experiment en vooral heel, heel veel energie. 

Brutuzz, JTata, puurvuur, Taro, MC Atactic zijn de Reload DJ’s die de dansvloer opwarmen met het nodige bass-vuurwerk. Deze getalenteerde locals luiden het nieuwe jaar in met zware dubstep, grime, drill en UK garage. Voor de echte strijders: aan het eind van de nacht draaien ze ook de zon weer op. Genoeg reden om nog even goed tot het gaatje te gaan dus.  

Vinyl-junkie RIZ LA TEEF staat aan het fundament van de rijkelijk bloeiende UKG-en-14-revival in de UK-clubscene. Riz leeft voor het genre. De Zuid-Londenaar is een echte oldskool-’head’ in een jonge verpakking, en trots eigenaar van de meest extravagante collectie boutique dubplate-collectie die je ooit zult zien. Maak je klaar voor een uurtje keihard geeken en springen op de curiosa en undergroundpareltjes van RIZ LA TEEF! 

Line-up

  • Soft Break
  • Neffa-T
  • TMSV b2b Danny Scrilla
  • RIZ LA TEEF
  • Reload DJ's

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!