Reload New Year’s Eve

BASS BASS BASS! Met o.a Soft Break, Neffa-T en RIZ LA TEEF

Dit feest neemt plaats in nacht van 31 december op 1 januari. De deuren gaan die nacht open om 00:30 uur.

We rollen het nieuwe jaar in met Reload! Hét bassfestijn van Utrecht komt terug naar De Helling met de dikste sounds uit het laagste geluidsspectrum. In een kleine tien jaar groeide Reload uit tot een toonaangevende clubnacht binnen het genre, mét eigen radioshow en een serieuze Hall of Fame aan dj’s. Mala, Om Unit, dBridge, Kahn & Neek, Silkie, Commodo, V.I.V.E.K., Egoless, Cluekid en Chef: allemaal maakten ze hun opwachting achter de decks. Ook dit keer staat er weer een dodelijke line-up voor je klaar, die jouw organen door elkaar zal schudden tot de zon opkomt. 

LINE-UP 

Soft Break ken je misschien als onderdeel van het Rotterdamse all-female powerhouse Ampfeminine, óf van haar sets op Digital en Rewire. Met een drang naar experiment en geen limitaties in vorm, mixt Soft Break, breakbeat, jungle, trap, dubstep en leftfield electronica door elkaar. Hoog in zowel energie als melodie, bewees deze Rotterdamse zich als drijvende kracht binnen het AMPFEMININE-collectief, en op line-ups met Hudson Mohawke, Nikki Nair, IZCO, Pearson Sound en zelfs horsegiirL. 

Dit jaar doken Utrechts eigen TMSV en zijn Duitse maat Danny Scrilla samen de studio in. Het resultaat: ‘Weird Flex’. Een vierdelige ruimtereis langs alle dimensies van het bassgenre. Het duo slaat je om de oren met dubsteb, UKG, buitenaardse soundscapes en glitchy drumscratches – en dat allemaal binnen een klein kwartiertje. Moet je nagaan wat er allemaal kan gebeuren wanneer ze een uur hebben, in het holst van de nacht, op het beste geluidssysteem van de stad. Laat dat nou precies zijn wat er vannacht gaat gebeuren. You’re in for a ride! 

Uitzinnige publieken, omvallende camera’s, dansers op blokken en spontane freestyles van mc’s. Noem het het Neffa-T effect, want iedereen wordt helemaal buitenzinnig van deze tovenaar op vier decks uit Bristol. Zijn basis ligt in grime, maar hij bouwt er in zijn set pijlsnel 4×4 UK Garage beats, breaks en dubstep overheen. En met zoveel gejuich om zijn skills, overgangen en hype-garantie komen die reloads wel vanzelf. De perfecte match voor een Oud & Nieuw met veel bass, breaks en beats in De Helling.
Vinyl-junkie RIZ LA TEEF staat aan het fundament van de rijkelijk bloeiende UKG-en-14-revival in de UK-clubscene. Riz leeft voor het genre. De Zuid-Londenaar is een echte oldskool-’head’ in een jonge verpakking, en trots eigenaar van de meest extravagante collectie boutique dubplate-collectie die je ooit zult zien. De Britse RIZ LA TEEF houdt van UK Garage met een zwaarder randje, en mixt het met 2-step en trap. De Rinse-FM resident heeft een hoge dynamiek in zijn mixes en is een opkomende naam in zijn genres. Ook een perfecte match omtrent Neffa-T!

Brutuzz, JTata, puurvuur, Taro, MC Atactic zijn de Reload DJ’s die de dansvloer opwarmen met het nodige bass-vuurwerk. Deze getalenteerde locals luiden het nieuwe jaar in met zware dubstep, grime, drill en UK garage. Voor de echte strijders: aan het eind van de nacht draaien ze ook de zon weer op. Genoeg reden om nog even goed tot het gaatje te gaan dus.  

 

Line-up

  • Soft Break
  • Neffa-T
  • TMSV b2b Danny Scrilla
  • RIZ LA TEEF
  • Reload DJ's

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina