Ripple Sessions

Smooth rolling with Lenzman, Nymfo, HumaNature & more!

Dé upcoming liquid drum & bass-movement van Nederland komt naar De Helling met een verse lading vloeibaar geluk. Maarliefst 7 dj’s (!) laten je de hele nacht spacen en stuiteren op soulvolle, donkere liquid drum & bass – hetzelfde recept waarmee het collectief al jaren de ACU uit z’n voegen laat barsten. Combineer die intieme vibes met ons geluidssysteem en je bent in voor een legendarische avond. Vergeet alles wat je weet en ga los op de drippin’ dnb van Ripple Sessions.

Nymfo is een legend in het Nederlandse drum & bass-circuit. Deze Brabantse ras-dj zette Eindhoven op de kaart als dnb-stad, en groeide uit tot een big name in binnen- en buitenland. Zijn sets zijn diep, besmettelijk, energiek en nooit voorspelbaar. Met duizenden vlieguren op de teller weet Nymfo precies wat ervoor nodig is om een zaal te laten exploderen.

Van de Azoren, via de VS naar het Europese vasteland – HumaNature heeft een lange weg afgelegd om de drum & bass-scene te bestormen. Tijdens deze pelgrimstocht scoorde de Portugees releases op Liquicity, Spearhead en Integral, en schaafde hij aan zijn unieke sound: liquid-oriented met schijnbewegingen naar deep dnb. Een geluid waarmee hij jou een uur lang sprongetjes laat maken.

A-Flex gaat hard. De 37-jarige dj heeft namelijk drie carrières tegelijkertijd. Overdag is hij werkzaam als agent bij MB-Artists , werkt hij samen met Liquicity en ‘s nachts laat hij Europese dansvloeren uit hun voegen barsten met zijn succesvolle dj-duo NCT. Alsof dat nog niet genoeg is, staat hij ook nog in zijn eentje achter de decks. A-Flex neemt je mee op een rollercoaster ride langs alle hoeken van het genre.

Niches – wij zijn er gek op, en Operator21 ook. Atmosferisch, neurofunk, liquid, halftempo, crossbreed, oud, nieuw: deze Delftse dj draait het allemaal, als het maar origineel en een beetje raar is. Operator21 zit al 10 jaar in de scene en heeft haar mark zeker gemaakt. Vanavond komt ze haar status als one to watch nog maar eens even onderstrepen met een spacey set vol undergroundparels.

Z_MO is geen onbekende bij Ripple Sessions. Deze Ripple-resident is er al jaren bij en weet precies wat het publiek nodig heeft: of het nou zwoele liquid is, old-skool jungle, bombastische neuro-funk of weirde half-time. Z_MO heeft z’n roots als huisfeest-dj nooit helemaal achtergelaten, en tovert onze zaal voor een uurtje om in een dampende huiskamer.

El Maria is één van de aartsvaders van de Utregse drum & bass-scene. Als danceprogrammeur bij De Helling haalde hij talloze grote namen en talenten naar onze stad. Die pure liefde voor de cultuur spat ook van de draaitafels af. In bijna twee decennia aan digging en gigging heeft El Maria een heuse schatkamer aan platen bij elkaar verzameld. En daar mogen wij een uurtje in ronddansen! Zin in!

Line-up

  • Lenzman
  • NYMFO
  • Humanature
  • Operator21
  • El Maria
  • A-Flex
  • Z_MO

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina