OPEN ‣ Movies That Matter / Shadow Game

Shadow game: Meer dan een documentaire

Movies that Matter organiseert op dinsdag 25 april een avondvullend programma met film en muziek rondom de indrukwekkende en aangrijpende documentaire Shadow Game. De avond wordt gehost door rapper Reazun.

Om 20:15 start de vertoning van Shadow Game in de zaal en aansluitend vinden er optredens plaats van o.a. Reazun, Stach, Tano Rivers, QAQ en wie weet nog meer..

 

Programma: 19.30 – 20.15 uur: inloop

20.15 – 21.10 uur: filmvertoning “Shadow Game”

21.10 – 21.20 uur: pauze

21.20 – 22.00 uur: optredens Reazun, QAQ, Stach, Tano Rivers LET OP: voor deze OPEN dien je een gratis ticket te reserveren

 

In 2021 ging deze indrukwekkende documentaire in wereldpremière tijdens het Movies that Matter festival in Den Haag. Een jaar later (2022) won de film van Eefje Blankevoort en Els van Driel een Gouden Kalf voor beste documentaire.

Shadow Game gaat over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Verhalen uit het hedendaagse Europa waarvan we niet mogen wegkijken. Met 4 en 5 mei voor de deur een extra belangrijk onderwerp om aandacht aan te besteden.

 

Shadow Game is méér dan alleen de documentaire. Naast de documentaire zijn er fotoverhalen, short docs over jongens uit de film en is vorig jaar in PAARD Den Haag de Shadow Game EP gelanceerd op het Movies that Matter festival. Vijf hip-hop tracks, geschreven door Reazun in samenwerking met componist Rui Reis Maia en andere rappers.

 

 

Handig om
te weten