OPEN ‣ Kracht van de Nacht

Avond over het belang van de nachtcultuur met expo, muziek, sprekers en spoken word

Dinsdag 6 december staat de discobal van de Utrechtse Nacht weer in de spotlight. De nachtcultuur is voor Utrecht en haar inwoners super belangrijk. Maar waarom is de nacht zo belangrijk voor ‘gezond stedelijk leven’ en wat is er nodig om het tij te keren? Daar gaan we over in gesprek met sleutelfiguren uit het nachtleven en gemeente, spoken word en natuurlijk muziek.

Vanavond deelt Flo Hollander de inzichten en aanbevelingen van het onderzoek dat ze heeft uitgevoerd voor HET PUNT. Liefhebber van de nacht Tim van Berkel van Thirty030 presenteert zijn expositie over de waarden van de nacht.
En komen Lisa van Woersem van Gemeente Utrecht, Shakèd Franke; coördinator van het Utrechtse Nachtoverleg en nachtprogrammeur van De Helling Levi Smulders aan het woord.

Daarnaast zal spoken word artiest en nachtdichter Tom Strik met SPROKEN een poëtische en elektronische ode aan de nacht brengen en sluit DISKO DISKO de avond af met tunes die je de Utrechtse nacht laat ervaren.

En waar donkerte is, is lichtkunst van studio SPÉS. Dit keer in de vorm van een discobal, een symbool voor het nachtleven binnen en buiten de club

Deze avond wordt georganiseerd door HET PUNT ism Thirty030 en De Helling.

Vanwege de verwachte drukte hanteren we vanavond; vol = vol. We raden daarom aan om op tijd te komen.