OPEN ‣ Beats & Songs

Jonge azc-bewoners op het podium met hun eigen muziek

Jonge azc-bewoners blij maken met de kracht van kunst: dat doet de Vrolijkheid al zo’n twintig jaar lang. Afgelopen lente gaf de stichting een aantal muziekworkshops aan het azc in Utrecht. Rapper J.A.E hielp jongeren om hun eigen nummer te schrijven én op te nemen in een professionele studio. Op 30 april laten ze hun kersverse tunes voor het eerst horen tijdens OPEN: Beats & Songs. Kom gratis kijken en geniet van een bijzondere avond vol muziek, talent en vooral veel Vrolijkheid!

Stichting De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen organiseren zij kunstworkshops in asielzoekerscentra door het hele land. De Vrolijkheid gebruikt kunst, muziek, dans, theater en nieuwe media om jonge bewoners te inspireren en empoweren. Voor dit project werkt de organisatie samen met De Vrijstaat: een kunstwerkplaats/podium waar kinderen en jongeren de wereld van kunst kunnen ontdekken, ervaren en beleven.

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina