OPEN ‣ ABYSS:re

Mythologische en ritualistische expo en knalharde dubstep en drum & bass

Deze dinsdag hebben we weer een hele bijzondere OPEN in ons café. Want met ABYSS:re keert de kunstenaar Gijs van Poecke opnieuw met zijn concept terug naar De Helling met een muzikale, ritualistisch en mythologische expositie (en dansavond).

Van Poecke doorbreekt de Barrie tussen kunst en toeschouwer waardoor er een constante interactie tussen werk en bezoeker plaatsvindt. Door de combinatie van muziek, kunst en performance ontstaat er een bijzondere totaalbeleving naar een nieuwe wereld toe. Beïnvloed door de filosofie van Joseph Campbell, Heavy Metal, Manga en fantasy creëert van Poecke een moderne mythologie waarin hij zijn beelden als totems beschouwt en zijn rol als kunstenaar als de hedendaagse interpretatie van een sjamaan. De kunstenaar is in staat om gedachten vanuit het onderbewuste fysiek te maken waardoor hij het onbewuste van andere kan beïnvloeden. Dus wees bereid om het diepste van het onderbewuste ingetrokken te worden en je over te geven aan een droomachtige ervaring.

Verwacht een avond met mystieke, grensverleggende en spirituele kunstwerken die tot leven worden gebracht aan de hand van een unieke performance met een aansluitend muziekprogramma gaande van Alternative Pop naar Drum’n’Bass tot een knalharde live dubstep set die extra versterkt zal worden door Metal gitaristen.

LINE-UP
Lydia Celesta (Alternative Pop)
DJ ICE (Drum’n’Bass)
Anomalous (Live Dubstep)
Promise Joe x Anomalous (Live Dubstepmetal)

Kunst: Gijs van Poecke
Performance: Danu Rendra, Mark Tijsterman, Gijs van Poecke
Kostuums: Rosa Eline Fashion

OPEN is altijd gratig toegankelijk zolang onze capaciteit het toelaat. Wil je zeker zijn dat je binnenkomt, reserveer dan een plek.

Line-up

  • Lydia Celesta
  • DJ ICE
  • Anomalous
  • Promise Joe x Anomalous

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina