NONCHELANGE

Supercatchy indiepopsongs vol komische observaties

‘De leukste act van Nederland’ zo noemt indiepopbelofte en VPRO-oogappel NONCHELANGE zichzelf. Qua zelfvertrouwen zit het dus wel goed bij de zelfbenoemd Noorderslag-winnaar van 2021. En wat is er ook mis met een klein beetje branie? Vooral als het terecht is. Want NONCHELANGE ís ook gewoon de leukste act van Nederland. En dat komt hij op 1 december nog maar eens onderstrepen met een ontregelende show vol humor, absurdisme en een berg supercatchy indiepopsongs.

Dat Maarten Hutman – alias NONCHELANGE – het leuk vindt om een beetje te fucken, werd al snel duidelijk. Nederland maakte kennis met NONCHELANGE tijdens de Popronde van 2021, waar hij opzien baarde met een vreemde PowerPoint-karaokeshow. Hierna speelde hij Noorderslag plat en werd hij verkozen tot één van de twaalf van 3voor12. De critici zijn om, nu het grote publiek nog. Zijn debuutalbum Muziek Voor De Luisteraar moet zijn grote doorbraak gaan inluiden. Een album dat hij volledig in zijn eentje maakte, volgens de traditie van zijn voorbeeld Tame Impala (VPRO-Flowerboys know). Het jarenlange knutselen in zijn thuisstudio resulteerde in een kleine dertig minuten aan homemade hitmateriaal van de bovenste plank, of – in zijn eigen bescheiden woorden: ‘een tijdloos album voor de eeuwigheid’.

Lang niet alleen NONCHELANGE is enthousiast over NONCHELANGE. Muziek Voor De Luisteraar oogstte talloze lovende recensies en de clubtour door Nederland en België is op een haar na uitverkocht. Ook was NONCHELANGE al te bewonderen op grote festivals als Wildeburg en Into The Woods. Op 1 december komt hij naar zijn woonplaats Utrecht voor een thuiswedstrijd in De Helling, en voor iets meer dan een tientje ben jij erbij. Dat is natuurlijk helemaal niks voor de allerleukste act van Nederland. Begin zijn eigen spreekkoor dus maar vast te oefenen. Want ja, die heeft ‘ie. En hij gaat van:

N-O-N (klap klap ) C-H-E (klap klap ) N-O-N-C-H-E-L-A-N-G-E OLÉ!

De kaartverkoop start op vrijdag 7 april om 12:00.

Line-up

  • NONCHELANGE

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verholpen en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!