Momentum – NNHMN + DEAD LIGHTS + EMMON

Mini electro/wave/postpunk-festival met NNHNMN, Dead Lights en dancenight

Wave komt eindelijk naar huis! Elf jaar na de laatste editie van het iconische Summer Darkness krijgt Utrecht weer een eigen electro/wave/postpunkfestival: Momentum! De organisatie achter Summer Darkness, Movement en Wavefest komt naar De Helling met een avond vol dansbare melancholie in alle zwarttinten denkbaar – van poëtische glamgoth tot industriële EBM en van hedendaagse postpunk tot eighties new wave. Drie live-acts en vier dj’s laten jou de hele avond dansen in het duister totdat je zwart voor ogen ziet.

Tijdschema
20:00 deuren open
20:00-21:00 DJ X-X-X
21:00-21:40 Dead Lights
21:40-22:15 Camy Huot
22:15-23:15 EMMON
23:15-23:45 DJ CO2
23:45-00:45 NNHMN
00:45-01:15 DJ Spud
01:15-02:00 Camy Huot
02:00-03:00 DJ Spud & DJ CO2
03:00 verwacht einde

Tijden zijn onder voorbehoud

Brutalistisch theater, industrial sounds en de rijke technocultuur van hun thuisstad Berlijn – NNHMN (spreek uit: nonhuman) laat zich inspireren door alles wat een beetje grauw is. Het duo verkent de donkere hoekjes van elektronische muziek en geldt als een van de toonaangevende acts binnen de darkwave. Hun unieke combinatie van etherische soundscapes, gothic-romantiek en bonkende nachtclubritmes laat je ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, en neemt je mee op reis langs de darkrooms van je eigen ziel.

DEAD LIGHTS verandert onze zaal in een verlaten Victoriaans kerkhof bij volle maan. Een plek waar de geest van de eighties-synthpop nog rondwaart, en de doden vrolijk ronddansen op pompende EBM-ritmes. Het Nederlands/Britse duo staat met één been in het graf, en het andere stevig in het hier-en-nu. In poëtische volzinnen beschouwen ze het huidige digitale tijdperk, en kietelen ze de duistere gedachten die we normaal wegstoppen. Voeg daar nog een dosis glam aan toe, en je bent klaar voor een onvergetelijk donkerromantisch extravaganza.

EMMON’s dance/electro/wave kwam in 2001 voor het eerst aan het licht. Wat begon als een kunstproject van Emma Nylén tijdens haar studie, is uitgegroeid tot een explosieve one-woman show. Inmiddels bracht EMMON al 5 albums uit, won ze meerdere prijzen en speelde ze heel wat zalen plat.

Een darkwave/postpunkfestival in Utrecht? Dan is DJ X-X-X er natuurlijk bij! Als resident bij Summer Darkness liet hij De Helling al talloze keren uit z’n voegen barsten. De veteraan combineert alle genres die op -wave eindigen en stort zo een vloedgolf van zwartomrande euforie over de dansvloer heen.

DJ CO2 is ook al zo’n wavecoryfee. Al zo’n dertig jaar is hij niet weg te slaan achter de decks bij new wave en postpunkfeesten in binnen- en buitenland. Met zijn drie decennia aan ervaring weet de Wavefest-resident precies hoe je een dansvloer tot het kookpunt brengt.

DJ SPUD verspreidt de dark underground klanken al jarenlang over dansvloeren en radiofrequenties. Ooit begon hij als DJ bij Radio Scorpio in Leuven en later was hij de stem van de Nederlandse goth-scene bij Kink FM. Het bekendst is hij echter als DJ van menig dansavond en festival, zoals de Downward Spiral, maar ook Cyberia en Summer Darkness. Onlangs is hij een nieuwe dansavond begonnen in Utrecht onder de naam ‘The Underdark’. djSPUD houdt er van alle aspecten van de dark underground te combineren in een gevarieerde DJ set, maar de melancholie blijft altijd hoorbaar tussen de ratelende drummachines.

CAMY HUOT is een van de meest veelbelovende wave-dj’s van Nederland. Op Freaky Dancing, Best Kept Secret en haar eigen Wavecrash maakte ze al indruk met haar broeierige combinatie van postpunk, EBM en een fikse lading teen angst. Een geluid waarmee ze ook onze zaal gaat hypnotiseren.

Line-up

  • NNHMN
  • DEAD LIGHTS
  • EMMON
  • DJ X-X-X
  • DJ CO2
  • djSPUD
  • CAMY HUOT
  • 🥚E

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina