MØL + Countless Skies

Shoegaze metal uit Denemarken

De rauwe gitaren en vocals uit black metal en de dromerige sfeer van shoegaze. Op papier klinkt de combinatie als een mismatch maar niets is minder waar. Het Deense metalgezelschap MØL mixt de uiteenlopende stijlen af tot een geheel. Dromerige shoegaze geinspireerde partijen worden afgewisseld met brute screamvocals. Het is een nieuw geluid en dat valt op.

Het debuutalbum ‘JORD’ werd lovend ontvangen door fans en critici. Met hoge noteringen in de jaarlijsten van Metal Hammer (12), Loudwire (19) en Kerrang! (17). Daarbij werd het genomineerd voor ‘Beste metalalbum van het jaar’ bij de GAFFA Awards. Ook de opvolger van “JORD”, “DIORAMA” kon rekenen op goede recensies en kritieken. Hoogste tijd dus voor een show op Utrechts grondgebied.

Support: Countless Skies
Countless Skies hadden lanceerden zichzelf met een rotvaart in de metalscene met hun debuutalbum in 2014. De combinatie van progressive, intense, duistere metal en hoorbare invloeden van hun Scandinavische melodeth helden sloeg vrijwel direct aan. Met een vloedgolf aan boekingen in Europa en daarbuiten is de band een vaste waarde binnen de scéne geworden, en zullen ze de komende jaren het nog véél verder uitbouwen.

Line-up

  • MØL
  • Countless Skies

Handig om
te weten