MØL + Countless Skies + Nephylim

Shoegaze metal uit Denemarken

De rauwe gitaren en vocals uit black metal en de dromerige sfeer van shoegaze. Op papier klinkt de combinatie als een mismatch maar niets is minder waar. Het Deense metalgezelschap MØL mixt de uiteenlopende stijlen af tot een geheel. Dromerige shoegaze geinspireerde partijen worden afgewisseld met brute screamvocals. Het is een nieuw geluid en dat valt op.

Het debuutalbum ‘JORD’ werd lovend ontvangen door fans en critici. Met hoge noteringen in de jaarlijsten van Metal Hammer (12), Loudwire (19) en Kerrang! (17). Daarbij werd het genomineerd voor ‘Beste metalalbum van het jaar’ bij de GAFFA Awards. Ook de opvolger van “JORD”, “DIORAMA” kon rekenen op goede recensies en kritieken. Hoogste tijd dus voor een show op Utrechts grondgebied.

Support: Countless Skies

Countless Skies hadden lanceerden zichzelf met een rotvaart in de metalscene met hun debuutalbum in 2014. De combinatie van progressive, intense, duistere metal en hoorbare invloeden van hun Scandinavische melodeth helden sloeg vrijwel direct aan. Met een vloedgolf aan boekingen in Europa en daarbuiten is de band een vaste waarde binnen de scéne geworden, en zullen ze de komende jaren het nog véél verder uitbouwen.

Support: Nephilym 

Melodic Death Metal met progressieve en melancholische melodieën. Abstracte verhaallijnen die natuurlijke elementen en persoonlijke ervaringen samensmelten en de boodschap van Nephylim compleet maken. Ze zijn de winnaars van de Nederlandse Wacken Metal 2022, en 4e plek op de Wacken International Finals.
Ze hebben podium gedeeld o.a. met Pestilence, Bodyfarm en staan gepland om deze te delen met o.a. Onslaught (UK), Asphyx (NL) en Aephanemer (FR).

Line-up

  • MØL - 21:30
  • Countless Skies - 20:30
  • Nephilym - 19:30

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina