Modulation.

LIVE ELEKTRONICA IN INTIEME SETTING

Een zaal, een soundsystem en een enorm scala aan synths…

Een paar jaar geleden begon synthesizer-studio Sonar Traffic met een frisse wind door de Utrechtse muziekscene: Modulation. Een avond die vooral draait om modulaire synthesizers. Met je neus bovenop de muziek, met aandacht voor de interactie tussen levend wezen en machine. Dus staan de artiesten midden in de zaal en niet op het podium, zodat je geen enkele druk op de knop of plug-in van een draad hoeft te missen.

Oorspronkelijk door de organisatoren bedacht om zelf ook eens te kunnen optreden, maar al gauw kwamen de grote namen langs. Colin Benders speelde voor het eerst live met zijn modular op Modulation, Richard Devine, Mark Verbos, Kubus, Maarten Vos, Antenes en Sjamsoedin kwamen vervolgens ook op bezoek. Maar Modulation geeft ook een podium aan mensen die nog nooit hebben opgetreden. Al snel volgden de speciale uitstapjes: een samenwerking met Gaudeamus, een aflevering tijdens Pitch en een special tijdens Le Guess Who? zijn slechts enkele wapenfeiten buiten de deur.

Tijdens Modulation wordt de persoonlijkheid en aanpasbaarheid van de modulaire synthesizer blootgelegd: niemand doet er hetzelfde mee, de variëteit in klanken is groot. De avonden zijn voor zowel de echte modu-nerd als de rookie die het verschil tussen Envelope Generator en een LFO niet kent toegankelijk.

Bij deze editie van Modulation staan 0 0 0, Mistaeks en PjotRr op het programma.

0 0 0
Daisy Molenaar is een Nederlandse musicus, producer en sound designer, ook wel bekend als 0 0 0 . Het talent uit Enkhuizen staat bekend voor haar donkere electronica, noir getinte soundscapes, doordrenkt van rauwe emoties. Daisy haalt haar inspiratie uit triphop, glitch en dark ambient. Relatief kort na ha debuut maakte 0 0 0 al indruk, onder andere door haar gebruik van groen licht en rookmachines op sociale media. Met haar gebruik van samplers en synthesizers vertelt ze verhalen en geeft ze commentaar op actuele thema’s.

Mistaeks
Mistaeks (spreek uit als mistakes) uit Utrecht maakt deze avond zijn modulaire debut op Modulation. Als producent van elektronische muziek en sound designer richt Mistaeks zich vooral op elektronische klankwerelden die kunnen worden omschreven als futuristisch en cinematisch. Fanatiek geïnspireerd door stijlen uit de UK combineert Mistaeks de gewichtloze soundscapes, rappe arpeggios en atmosferische granulaire texturen die thuishoren in weightless en music concrète, met diepe bombastische drums afkomstig uit UK grime, trap en half time broken beats. Gewapend met drumcomputers en modulaire hardware creëert Mistaeks een afwisselende show bestaande uit dansvloer drops en levendige luistermomenten.

PjotRr
PjotRr haalt veel inspiratie uit Suzanne Ciani’s buhcla werk, en componeerde afgelopen zomer op basis daarvan zijn afstudeershow ‘Bulwark’. Bulwark is een trip. De aarde is vernietigd, en de luisteraar bevindt zich aan boord van het schip de Bulwark. Je thuis bestaat niet meer en, hoewel je veilig bent, is het onduidelijk waar je naar op weg bent…