Modulation x 20 Jaar De Helling

Live electronica in intieme setting met Nadia Struiwigh, Allert Aalders en Jesse Sep

Modu-nerds en elektronica-fanaten, eat your heart out! Hét hardware synth-event van Utrecht is terug in De Helling. Hier beleef je de modulaire magie van dichtbij. Letterlijk, want alle performers staan midden in de zaal. Begeef je tussen de filmische soundscapes, knetterende noise en buitenaardse ambient, kijk mee in de cockpit van de artiesten en ga met ze in gesprek. Ons ongeëvenaarde geluidssysteem geeft een extra dimensie aan de muziek, en laat de synthwizards éxtra schitteren. Zo blijft er geen piepje onopgemerkt.

Nadia Struiwigh
De van origine Rotterdamse, maar in Berlijn woonachtige muzikant en producer Nadia Struiwigh verbreedde haar muzikale palet stapsgewijs van ambient en downtempo naar huiveringwekkende mid-tempo electro. Haar single Love Story (2023) bleek daar een uitstekend voorbeeld van. Met een residency en releases op de Berlijnse hoeksteen Tresor wordt de warmbloedige, rustige stroom van haar vorige output gecontrasteerd met ijskoude synth-loopjes, knallende kicks en ravey ondertonen van techno en jungle. Uit dat prachtige contrast en die veelheid aan geluiden ontstond haar nieuwe album Birds of Paradise, dat op 13 oktober – vlak voor deze speciale Modulation-editie – zal verschijnen en waarvan we op 29 oktober een van de eerste veelzijdige live-vertolkingen zullen gaan horen.

Allert Aalders
Deze zelfverklaarde synth-geek is een grote naam in de wereld van de elektronica. In de jaren ‘90 zette hij met zijn techno-duo The Human Beings live dance op de kaart, en toerde hij door heel Europa. Tegenwoordig opereert hij vanuit Sonar Traffic, zijn studio in Utrecht dat tot de nok toe vol staat met legendarische synthesizers, drummachines en andere rariteiten. Deze hoogleraar in de synthese neemt je mee in een parallel universum van etherische soundscapes en hypnotiserende drones.

Jesse Sep
De Mysterieuze multikunstenaar Jesse Sep is van alle markten thuis. Als grafisch-, technisch- en audiodesigner prikkelt hij al je zintuigen. Of, in zijn eigen woorden: hij maakt dingen. Sep plakt liever geen labels, en laat zijn synthconstructies voor hem spreken. En dat doen ze. Zijn minimal house-infused synth-jams knisperen en grooven, en laten je dansen met kippenvel.

 

Line-up

  • Nadia Struiwigh (live)
  • Allert Aalders (live)
  • Jesse Sep (live)

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina