Brass Rave Unit

Mini house-orkest blaast club-bangers de vloer op

Zelden was een bandnaam zo treffend als Brass Rave Unit. Bij dit Amsterdamse trio krijg je namelijk precies wat je wordt beloofd: een koperen ravemachine die als een zonnetje loopt. Tijdens deze stomende dansavond is er in geen velden of wegen een dj te bekennen, en tóch sta je de hele avond uit je dak te gaan. Twee blazers, een drumstel en een eindeloze dosis groove is het recept waarmee deze mini-housefanfare iedere dansvloer laat overkoken.

Maar Brass Rave Unit is meer dan alleen een feestband. Met hun andere bands Gallowstreet en Jungle By Night vormen deze mannen de absolute elite van het vaderlandse blazersgilde. De bandleden vonden elkaar in een liefde voor 90’s-house en besloten de dansvloerkrakers uit deze tijd nieuw leven in te… uhh… blazen. Gaandeweg maakten de covers steeds meer plek voor eigen werk. Het laatste album van de Amsterdammers – een samenwerking met Dam Swindle die komend najaar verschijnt – bevat zelfs uitsluitend eigen nummers. Toch laat de band zich nog vaak genoeg verleiden tot het spelen van een knaller uit de oude doos.

Van New Yorkse metrostations tot Berliner sexparty’s en van broeierige Amsterdamse afters tot Glastonbury: waar je dit drietal neerzet, worden de mensen gek. Altijd. Door de jaren heen vergaarde Brass Rave Unit dus ook een ijzersterke livereputatie, en groeide de band uit tot een graag geziene gast op festivals en podia in heel Europa. Op 16 november verandert De Helling in iets wat tussen een zweterige nachtclub en een Braziliaans straatfeest in zit. Ga los op deze aanstekelijke mix van instrumentale acrobatiek en nineties-bangers. De beste dj-set zonder dj die je ooit zult zien! Tickets gaan 30-06 om 10:00 in de verkoop via onze site.

Support: Pyke

Geen leeftijdsrestrictie

Line-up

  • Pyke
  • Brass Rave Unit

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina