Lucifer + Angel Witch

Twee generaties aan furieuze heavy metal

Oldskool metalheads opgelet! Op 6 februari kun je in De Helling terecht voor een flinke dosis gitaargeweld. In samenwerking met TivoliVredenburg presenteren we Lucifer en Angel Witch! Twee generaties aan furieuze heavymetalbands die onze zaal naar de verdoemenis helpen. Op een avond vol gillende gitaren en wapperende haren laten deze twee bands zien dat het genre nog springlevend is. Een feestje voor je duistere ziel.

De occulte rockers van Lucifer brengen je terug naar de oerknal van de metal: de seventies. De Zweeds-Duitse formatie laat zich inspireren door vroege metal-mastodonten als Blue Öyster Cult, Black Sabbath en Uriah Heep, maar gooit ook wat eigentijdse geluiden in de mix. Met deze moderne take op proto-metal oogstte de band succes over de hele wereld. Lucifer speelde al meer dan 200 shows, en stond onder andere op KISS Kruise, Psycho Las Vegas en Hellfest.

Angel Witch is een van de grondleggers van het genre. De band ontstond in 1977(!!), en was één van de belangrijkste spelers in de New Wave of British Heavy Metal-stroming (NWOBHM voor de nerds). Deze veteranen waren een inspiratiebron voor generaties aan artiesten, waaronder Dave Mustaine en Tom Warrior. Ruim 44 jaar na hun oprichting bestaat Angel Witch nog steeds. Daar konden een lading akkefietjes, meningsverschillen en breakups niks aan veranderen. En dat ze het nog steeds kunnen, komen ze op 6 februari bewijzen.

Support: The Night Eternal

Line-up

  • 19;00 The Night Eternal
  • 20:00 Angel Witch
  • 21:40 Lucifer

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina