Distant + For I Am King

Twee snoeiharde metalbands voor de prijs van één, support: Torn From Oblivion

Op 23 februari pakken gitzwarte wolken zich samen boven De Helling. We hebben namelijk een helse double bill voor je klaarstaan. Maak je klaar voor Distant en For I Am King: twee keiharde bands die de internationale metalscene in razend tempo bestormen. Zeg je geliefden dus maar vaarwel, haal diep adem en spring in die moshpit.

Distant

Als een vuist in je gezicht: zo klinkt de vernietigende muziek van Distant. Deze Rotterdams-Slowaakse band maakt deathcore, van die hele grimmige, met bulderende vocals en drums als mitrailleursalvo’s. Beklemmend, agressief en ultra-downtempo. Het zwaardere werk dus. Dit jaar bracht de band zijn derde full lenght album uit: Heritage. Een plaat met een paar leipe collabs. Zo schreeuwt bijvoorbeeld de superpopulaire Lorna Shore-zanger Will Ramos een gezellig deuntje mee, net als de genrepioniers van Suicide Silence. Je hoort het: Distant is the next big thing in de deathcore, en dat komen ze nog maar eens bewijzen in De Helling.

For I Am King

Het Amsterdamse For I Am King combineert razend deathmetalgeweld met catchy hooks. Een overweldigende sound ergens tussen Arch Enemy en Parkway Drive in, die al talloze podia en festivalweides tot het kookpunt bracht. De band van frontvrouw Alma Alizadeh laat je hartstochtelijk meeblèren terwijl je mosht voor je leven. Ook For I Am King bracht dit jaar een album uit: Crown. Een gruwelijke plaat waarmee de band zichzelf bombardeert tot Kroonprins van de Nederlandse metalscene. For I Am King is duidelijk klaar voor het grote werk. Na tours door Japan, China en Europa is het nu tijd om de fundering van De Helling te testen.

Support: Torn From Oblivion

Line-up

  • Torn From Oblivion
  • For I Am King
  • Distant

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina